Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσιάρτας: O Αντετοκούνμπο δεν ήρθε να επιβάλλει τα της Νιγηρίας – Προσαρμόστηκε και ακολούθησε τα του Έλληνα

Και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μίλησε ο Βασίλης Τσιάρτας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο Δρόμος προς το Euro 2020».

Γνωστός για τις απόψεις του, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης μια περίπτωση όπως αυτή του Ντανιέλ Μπατίστα. Είναι ένα παιδί, που οι γονείς του ήρθαν από τη Νιγηρία, αλλά προσαρμόστηκε και ακολούθησε τα του Έλληνα. Δεν ήρθε να επιβάλλει τα της Νιγηρίας. Εδώ έμαθε μπάσκετ, εδώ μεγάλωσε, εδώ έμαθε τη γλώσσα. Δεν ενόχλησε ποτέ, ούτε δημιούργησε κάποιο θέμα. Δηλαδή παιδιά σαν τον Γιάννη φυσικά και έχουν θέση στη χώρα μας. Τιμάει τη χώρα, την προβάλλει και αποτελεί παράδειγμα».

Νωρίτερα, ο είχε αναφερθεί και στον Ντανιέλ Μπατίστα τον «πρώτο ξένο που αγωνίστηκε στην εθνική Ελλάδας».

«Ήταν κάτι φυσιολογικό. Ο Ντανιέλ ήταν ένας παίκτης που πραγματικά βοήθησε και έκανε τη διαφορά. Ταυτίστηκε με την Ελλάδα. Είναι διαφορετικά και το βλέπουμε και το βιώνουμε και σήμερα με τους διάφορους που έχουν έρθει από παντού, τους εισβολείς. Είναι διαφορετικά να έρθει κάποιος στη χώρα σου και να προσαρμοστεί στα εδώ δεδομένα και διαφορετικά να έρθει και να επιβάλει το τι ισχύει στη χώρα του. Ο Ντανιέλ όμως ήταν ένα παιδί που ενσωματώθηκε, που έμαθε τη γλώσσα και ποτέ δεν δημιούργησε πρόβλημα. Έναν τέτοιο άνθρωπο είναι πιο εύκολο να τον αποδεχτείς και να τον στηρίξεις», είπε.

Ο πρωταθλητής του euro2004 σχολίασε και τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Ωραία όλα αυτά που λέγονται, ότι έρχεται ο Άγγλος, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι δεν είμαστε Αγγλία. Ωραίες οι συστάσεις κι όλα όσα ακούγονται, αλλά για μένα το ”κλειδί” είναι η βούληση που θα έχει η κυβέρνηση για να μπορέσει να πραγματοποιήσει κάποιες ριζικές αλλαγές. Το σύστημα θέλει ξερίζωμα. Δεν θέλει ρετουσάρισμα. Άρα αυτό δεν το έχουν οι Άγγλοι αποκλειστικότητα, ούτε οι Ισπανοί, ούτε κανένας. Επομένως είναι εφαρμόσιμο και εδώ. Υπάρχει η βούληση όμως; Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα που θα μπορέσουν να στελεχώσουν μια τέτοια προσπάθεια ώστε να μπορέσει να πειστεί ο κόσμος; Γιατί μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός. Άρα φτιάχνοντας το ποδόσφαιρο, μπορείς να φτιάξεις και μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Αντίστροφα δεν γίνεται. Αυτό τουλάχιστον έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Για να πάψουν να χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο κατά το δοκούν και όπως τους βολεύει. Ακόμα και οι κυβερνήσεις. Ήμουν νέος και γέρασα να ακούω ότι το ποδόσφαιρο θα εξυγιανθεί. Θέλω να πιστεύω ότι οι πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως αν ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του δεν στηρίξουν με νύχια και με δόντια το όποιο μνημόνιο συμφωνηθεί, δεν μπορεί να επιτευχθεί τίποτα.

Πηγή: topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 103 Ο Παύλος στριμώχνεται στο δείπνο τόσο από τον Βρεττό, όσο και από τον Νικόλα. Ο...