Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Προανακριτική για Novartis: Δεν θα καταθέσει η Τουλουπάκη

Δεν θα προσέλθει στην Προανακριτική για τους χειρισμούς του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis για να καταθέσει η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Τουλουπάκη με επιστολή της διατυπώνει αντιρρήσεις για τον τρόπο κλήτευσής της.

Πριν από μερικές ημέρες, η κ. Τουλουπάκη είχε απαντήσει αρνητικά στο αίτημα της Προανακριτικής Επιτροπής για την αποστολή στη Βουλή απόρρητων εγγράφων του FBI, που περιλαμβάνονται στον φάκελο της εισαγγελίας για την υπόθεση Novartis.

Στην επιστολή της η εισαγγελέας είχε αναφέρει ότι αν η Επιτροπή δεν εξασφαλίσει άδεια από το FBI, τότε η εισαγγελία Διαφθοράς δεν θα διαβιβάσει στη Βουλή το επίμαχο υλικό.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη κατέθεσε στην Προανακριτική ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιώνης.

Ο κ. Μιωνής ανάφερε ότι θα καταθέσει μήνυση για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα κατά του κ. Παπαγγελόπουλου και άλλων τριών προσώπων.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μιωνής είπε «Πέσαμε θύματα μιας εγκληματικής οργάνωσης, μιας συμμορίας με αρχηγό τον κ.Παπαγγελόπουλο και μέλη την κυρία Παπαδάκου, τον κ. Φιλιππάκη και τον κ.Τάρκα. Ολοι αυτοί μας στοχοποίησαν σε χρόνο ρεκόρ. Προσπάθησαν να μας εμπλέξουν στη λίστα Λαγκάρντ. Τόνους λάσπη και τρομοκρατία. Το εκβιαστικό μέσο τους ήταν να μου ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις».

Όπως είπε θα καταθέσει μήνυση κατά των προαναφερθέντων «για σοβαρά αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα».

«Η επίμαχη περίοδος ξεκινά από το 2015 και μετά. Η εγκληματική οργάνωση του κ. Παπαγγελόπουλου με στοχοποίησε για να με εμπλέξει με τη λίστα Λαγκάρντ. Οι κατηγορούμενοι κατασκεύασαν κατηγορίες με πολλούς σκοπούς. Ένα απίστευτο ψέμα τους. Ο Παπαγγελόπουλος και η παρέα του ξεγέλασαν την τότε κυβέρνηση φτιάχνοντας ένα παραμύθι με δράκους και ψέματα. Αυτή η ομάδα και ήθελε να βγάλει χρήματα και βοηθούσε πολιτικούς σκοπούς. Ο Παπαγγελόπουλος θεωρώ ότι από αυτή την σημαία έγινε Υπουργός. Όλη αυτή η υπόθεση ήταν μια κατασκευή. Ο Άγγελος Μεταξάς, συνέταιρος μου, δικαιώθηκε όπως και ο Παπασταύρου. Αυτοί οι άνθρωποι προσπάθησαν να με εμπλέξουν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο κ. Τάρκας πιστεύω ότι είναι εκείνος που με κατήγγειλε στις αμερικανικές αρχές, μετά οι Αμερικάνοι άρχισαν να ρωτούν και τότε βγήκαν τα ψεύτικα πρωτοσέλιδα της Δημοκρατίας ότι με ψάχνει το FBI και απίστευτα επίσης δημοσιεύματα που μας παρουσίαζαν ως φοροφυγάδες και λαμόγια. Ξέρετε, τους Εβραίους δεν είναι πρώτη η φορά που τους στοχοποιούν» φέρεται να είπε ο κ. Μιωνή.

Ο κ. Μιωνής είπε ότι τα χρήματα του ζητήθηκαν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Νίκου Παππά, τον οποίο πάντως δεν ενέπλεξε.

Πηγή: reader.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ