Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Οικονομική στήριξη στα νησιά του Β. Αιγαίου – Περιοδείες Μητσοτάκη σε Σάμο, Λέσβο, Χίο

Επισκέψεις στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ξεκινά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αρχής γενομένης, τις επόμενες ημέρες, από τη Σάμο.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κυβέρνησης, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα.

“Στη σύσκεψη τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

“Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις. Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, στο ραντεβού συμφωνήθηκαν μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών, τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Πηγή: capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 133-134-135

Δείτε τι θα συμβεί στα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 133-134-135 Επεισόδιο 133 Η Κερασία μη μπορώντας να αντέξει το βάρος της αποκάλυψης...