Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ιταλός γιατρός με κορωνοϊό επισκέφθηκε την Ελλάδα

Ανησυχία προκάλεσαν οι δηλώσεις της προέδρου της ελληνικής κοινότητας του Μιλάνου Σοφίας Ζαφειροπούλου, η οποία αποκάλυψε ότι Ιταλός γιατρός που προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό επισκέφτηκε την Ελλάδα πριν από 20 περίπου μέρες.
Η πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μιλάνου, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και την εκπομπή “Τεντιμπόηδες”, όπου και επεσήμανε ότι υπάρχει Ιταλός γιατρός ο οποίος επισκέφθηκε την Ελλάδα πριν 20 μέρες για να συμμετάσχει συνέδριο δερματολογίας.

Στη συνέχεια ο ίδιος γιατρός μετέβη στη Γερμανία, για να επιστρέψει στη χώρα του, όπου εμφανίστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου πήρε μέρος σε έκτακτη σύσκεψη, σημείωσε ότι “έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Είμαστε οργανωμένοι και δομημένοι. Έχουμε αντιμετωπίσει με ψυχραιμία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό όλα τα ύποπτα περιστατικά”.

Όπως τόνισε ο κ. Κικίλιας, ο κορωνοϊός “προσομοιάζει με μία σοβαρή γρίπη και έτσι θα αντιμετωπιστεί”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι λαμβάνοντας υπόψη και τα γεωγραφικά δεδομένα, οι λοιμωξιολόγοι λένε πως αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στη χώρα μας και σημείωσε ότι “η χώρα είναι θωρακισμένη, έχει τα νοσοκομεία αναφοράς, έχει όλα τα νοσοκομεία της σε ετοιμότητα”.

Πηγή: thetoc.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ