Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανησυχία στον Έβρο: Πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνονται στα σύνορα

Αυξάνεται η ανησυχία για την κατάσταση στον Έβρο, με περίπου 1.000 με 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες να βρίσκονται απέναντι από τις Καστανιές, από την πλευρά της Τουρκίας, ζητώντας να περάσουν τα σύνορα με την Ελλάδα.
Εικόνες που μεταδίδει ο ανταποκριτής του Spiegel από το σημείο, φαίνεται πως αργά το βράδυ της Παρασκευής ξέσπασαν επεισόδια, με τον κόσμο να έχει ανάψει φωτιές, ενώ ακούγονται και φωνές.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών, καθώς πολλοί είναι αυτοί που επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό τα σύνορα.

Η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της συνοριακής διάβασης και παράλληλα, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Αστυνομίας, του Στρατού και των Συνοριοφυλάκων στα σύνορα στον Έβρο.

Την ίδια ώρα με φόντο τις πολεμικές απώλειες της Τουρκίας στο Ιντλίμπ της Συρίας και την απόφαση της Άγκυρας να ανοίξει τα σύνορά της προς την Ευρώπη στους πρόσφυγες, υπάρχουν πληροφορίες πως περίπου 120.000 άνθρωποι πρόκειται να μετακινηθούν προς την Ελλάδα τις επόμενες μέρες.

Πηγή: cnn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ