Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Περί ΠΑΟΚ λόγος και της καταφανούς αδικίας

Του Δημήτρη Μάρδα

Το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους καθρέπτες του πολιτικού μας συστήματος. Επιλεκτική απόδοση της δικαιοσύνης με εισηγήσεις για την επιβολή σκληρών ποινών σε «ενοχλητικές» του συστήματος ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ, αντανακλούν το ύφος και το ήθος της εξουσίας.

Η στελέχωση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ), με την αντικατάσταση δυο πανεπιστημιακών μελών της του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Θράκης που παραιτήθηκαν, από δυο άλλους του Πανεπιστημίου του Πειραιά και η συνέχεια αυτής της ενέργειας με την ατυχή εισήγηση περί υποβάθμισης των ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗΣ, εύλογα προβληματίζει κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη.

Από την άλλη, τέτοιες ενέργειες σε συνδυασμό με άλλα γεγονότα, ενδυναμώνουν την αίσθηση περί διαπλοκής ανάμεσα στο σαθρό τμήμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας, το εμπλεκόμενο με τον αθλητισμό, και την ηγεσία της κυβέρνησης. Η τελευταία είναι υπόλογος για την εικόνα της χώρας εντός και εκτός των συνόρων, η οποία εύλογα επηρεάζει κάθε σοβαρό –μη αεριτζή– επενδυτή, με κάθε έκφανση των χειρισμών της.

O πόλεμος κατά του ΠΑΟΚ ή διαφορετικά ο πόλεμος Βορά-Νότου έχει ξεφύγει από κάθε κανόνα δεοντολογίας, παρά τις πυροσβεστικού χαρακτήρα τροπολογίες που μεθοδεύονται για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗΣ.

Δημήτρης Μάρδας

Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Π. Αν. Υπουργός Οικονομικών, και Υφ/γός Εξωτερικών, π. βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Θεσσαλονίκης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ