Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΟΕΔΗΝ: Εικόνες ντροπής στο Δρομοκαΐτειο

Εικόνες ντροπής στο Δρομοκαΐτειο αφού όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο είναι από κατάρρευση. Οι τοίχοι είναι ετοιμόρροποι, τα ταβάνια έτοιμα να πέσουν ενώ εκτός των άλλων το νοσηλευτικό ίδρυμα δε διαθετει ούτε σεντόνια, ενώ θερίζουν οι ασθένειες και οι κοριοί.

Η κατάσταση στο Δρομοκαϊτειο είναι εκτός ελέγχου. Το Δρομοκαϊτειο είναι ένας από τους τρεις πυλώνες του Συστήματος Δημόσιας Ψυχικής Υγείας και παρ αυτά είναι υπό κατάρρευση αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Με 400 εναπομείναντες υπαλλήλους στις 1450 οργανικές θέσεις, προσπαθεί να στέκεται «στα πόδια του» το νοσοκομείο, σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων ενώ σε κάθε βάρδια υπηρετεί ένας ή δύο Νοσηλευτές στα τμήματα οξέων περιστατικών με 30-35 ασθενείς διεγερτικούς που στο Νοσοκομείο εισέρχονται με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης ή σε χρόνια τμήματα που οι περισσότεροι ασθενείς είναι κατάκοιτοι.

Ταυτόχρονα νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν διαπράξει κακουργήματα αλλά τους έχει αποδοθεί το ακαταλόγιστο (άρθρο 69 Π.Κ.). Οι εργαζόμενοι σημειώνουν ότι οι τραυματισμοί υπαλλήλων και ασθενών είναι συνηθισμένα φαινόμενα. Το Νοσοκομείο εφημερεύει 2 φορές την εβδομάδα και εισάγει 80 ασθενείς κατά μέσο όρο. Κατ’ έτος με βάση τους υπολογισμούς, 3000 ασθενείς εισάγονται ενώ πριν την κρίση οι εισαγωγές ήταν 1000. Το 70% είναι με εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Δεν υπάρχουν κρεβάτια με ερεισίνωτο. Πέφτουν οι σοβάδες στα Νοσηλευτικά τμήματα, δεν υπάρχουν στα τμήματα κεντρική παροχή οξυγόνου κλπ.

Νοσηλεύεται ασθενής κατάκοιτος που πάσχει από AIDS και εμφανίζει λοιμώξεις με εισαγγελική εντολή. Με βάση την Ιατρική γνωμάτευση έπρεπε να νοσηλεύεται σε Γενικό Νοσοκομείο και μάλιστα σε ειδικό τμήμα λοιμώξεων. Νοσηλεύονται ασθενείς με ενεργή φυματίωση, με αναπνευστικά σοβαρά προβλήματα που λαμβάνουν συνεχώς οξυγόνο και άλλα σοβαρά παθολογικά περιστατικά. Και όμως το Νοσοκομείο δεν έχει παθολογική και εργαστηριακή κάλυψη.

Διαθέτει μόνο ένα παθολόγο και τα εργαστήρια δεν λειτουργούν όλο το 24ωρο λόγω ελλείψεων προσωπικού» περιγράφουν οι εργαζόμενοι. «Εισάγονται πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες από τα hotspot όπως και πολλοί άστεγοι, οι οποίοι λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης μεταφέρουν μεταδοτικές ασθένειες, ψώρα, κοριούς κλπ.
Πάλι τώρα ένα Νοσηλευτικό τμήμα οξέων περιστατικών είναι γεμάτο κοριούς. Σωστή απολύμανση δεν γίνεται λόγω έλλειψης χρημάτων.

Αυτιστικό παιδί 9 μήνες βρίσκεται ακόμη στο Νοσοκομείο μόνιμα καθηλωμένο στο κρεβάτι του» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων που ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ