Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αν μας πάρουν χαμπάρι, τι γίνεται κ. Μητσοτάκη;

 

Παλεύουμε 60 χρόνια για λύση στην κρατική ζάχαρη, 70 για την ΔΕΗ και 30 για τα λαθραία. Οι προσκλήσεις σε παραλήδες συνταξιούχους μας μάραναν…

Ας τα πάρουμε ένα- ένα και λιανά, όχι για να κλάψουμε την μοίρα μας, αυτό το κάνουμε κάθε μέρα , αλλά για το αστείο της υπόθεσης. Και για να δούμε ότι στον τόπο αυτό, μόνο τσαλαβουτάμε… Τίποτε άλλο.

Το 1960 η ΑΤΕ, που δεν ήταν τίποτε άλλο από το “ταμείο” κομματικών ρουσφετιών, χώρος και χορός προσλήψεων κομματικών και “πυροσβεστική” για το “κάψιμο” και το “τσαλάκωμα” των κυβερνήσεων, έστησε ως θυγατρική (στην φαυλότητα και στα ρουσφέτια) την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Τα παρατράγουδα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια, με κομματικές διοικήσεις να πηγαινοέρχονται και να ξοδεύουν τα λίγα έως το τίποτα από τα κέρδη.

Μετά από 46 χρόνια κρατικού μονοπωλίου στην ζάχαρη, το 2006, καταλάβαμε (πώς το πάθαμε…) ότι δεν πάει άλλο και ότι κάτι πρέπει να γίνει. Και έγινε το μόνο που ξέραμε.

Για 14 χρόνια και η ΕΒΖ (μαζί με ναυπηγεία, λιπάσματα, νικέλια και άλλα κρατικά χάλια) φορτώθηκε στις πλάτες και στις τσέπες του λαού. Η μόνιμη λύση για τους μπολσεβίκους της ελληνικής σοβιετίας.

Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής ασυδοσίας και με την ΕΒΖ, ας θυμηθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το καλημέρα σας (το πρώτο 4μηνο του 2015) και διά χειρός του συντρόφου Λαφαζάνη χάρισε στην ΕΒΖ χρέη 30 εκατ. Βεβαίως από την καμπούρα του λαού.

Με τούτα και με τα άλλα φθάνουμε στο 2019 και αποφασίζουμε, ως λύση, να πουλήσουμε την ΕΒΖ σε ιδιώτη (πράγμα που ευχόμαστε και είμαστε βέβαιοι πως θα συμβεί).

Προσέξτε τώρα. Παρόμοια λύση είχαμε βρει, για την ΕΒΖ, και το 2016 -2017. Τότε όμως η νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε και έφτασε μέχρι σε ομαδικές παραιτήσεις…

Σε άλλη γειτονιά τώρα. Της ΔΕΗ και της ΛΑΡΚΟ, επίσης κρατικά μονοπώλια ,που πουλάνε με χασούρα μέχρι και 300% σε σχέση με το κόστος παραγωγής.

Τα της ΔΕΗ τα ζούμε και ως μαρτύριο με τους διακόπτες (“κληρονομιά” ή “προικώα” της ΓΕΝΟΠ) που τους ανεβοκατεβάζει όποτε γουστάρει, για το καλό του λαού…

Με την ευκαιρία, βρείτε τα φαναράκια του Πάσχα. Θα τα χρειαστούμε όταν η ΓΕΝΟΠ χάσει την μονιμότητα στα κομματικά ρουσφέτια και στους λοιπούς συγγενείς που διορίζει…

Στην ΛΑΡΚΟ τώρα, όπου “Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει” με εκατομμύρια σε χρέη στην ΔΕΗ, όταν ο κυρ-Μήτσος μένει στο σκοτάδι γιατί δεν πλήρωσε 50 ευρώ και δεν δικαιούται ρύθμισης.

Αυτό που πρωτεύει για την νομενκλατούρα της ΛΑΡΚΟ είναι ότι χρειάζεται ρευστό, γιατί δεν έχει ούτε για γάντια, λέει η σημερινή νομενκλατούρα της.

Στην ίδια γειτονιά, της Χαλκοκονδύλη και λίγο πιο πέρα. Στην Πατησίων και στο αχούρι-σούπερ μάρκετ ναρκωτικών, λαθραίων τσιγάρων και “βιοτεχνικής” παραγωγής μολότοφ, γνωστού και ως Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μετά από 40 χρόνια που ψαχνόμαστε πώς θα ξανακάνουμε Πανεπιστήμια τα αχούρια και πώς θα διώξουμε αληταρία, τους ναρκομανείς και εμπόρους ναρκωτικών.

Αυτό βγαίνει διαβάζοντας χθεσινή ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου στην οποία εκφράζει “την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί καθώς άγνωστοι εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας”.

Θυμάστε πότε ανησυχήσαμε (πρώτη φόρα) για την κατάσταση στα αχούρια (πείτε τα και ΑΕΙ) που είναι και “αλυσίδες” πωλήσεως ναρκωτικών και λαθραίων; Μετά το 1990 για τα λαθραία τσιγάρα στα αχούρια. Και μετά το 1993 για τα λαθραία πετρέλαια στην αγορά.

Στην χώρα, λοιπόν, που μας πήρε 60 χρόνια να αντιληφθούμε ότι η κρατικοδίαιτη οικονομία είναι καταστροφή και 30 χρόνια πως είναι κακό να πουλάμε λαθραία και ναρκωτικά στα Πανεπιστήμια, ετοιμάζουμε φορολογικούς παραδείσους σε ξένους παραλήδες και ας μην είμαστε σε θέση να τους εξασφαλίσουμε τα στοιχειώδη. Νοσηλεία, χωρίς φακελάκια και ασφάλεια στην κυκλοφορία τους. Τι θα τους πείτε, κύριε Μητσοτάκη, όταν μας πάρουν χαμπάρι; Ότι μιας και για 50 χρόνια δεν πετύχαμε πολιτική συναίνεση ούτε στα θέματα αυτά, εγγύηση σε ό,τι σας λέμε παρέχει μόνο η δική μας κυβέρνηση;

του Γιώργου Κράλογλου

capital.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ