Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πού και πότε θα… ξαναμιλήσει ο Κώστας Καραμανλής

Ως γνωστόν ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής τα τελευταία 10 χρόνια έχει μιλήσει μονάχα μια φορά δημόσια για ζητήματα που άπτονται της πολιτικής και αυτό έγινε τον περασμένο Ιούνιο. Πληροφορίες του newsbeast.gr από άνθρωπο που βρίσκεται στο περιβάλλον του, αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει πολύ σύντομα τη δεύτερη παρέμβασή του στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, θα εκφωνήσει λόγο την παραμονή της εθνικής επετείου, Κυριακή 27 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να κάνει εκτενή αναφορά στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Μακεδονικό λέγοντας πλέον ανοικτά τη γνώμη του για τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θεωρεί ότι είναι επιβλαβή για τη χώρα μας. Αν μη τι άλλο τα όσα θα πει αναμένονται με ενδιαφέρον, ιδίως την παρούσα συγκυρία που πλέον στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται το κόμμα του. Στην εκδήλωση αναμένεται να δώσει το παρών και ο νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος που ως γνωστόν ήταν πρώτος τη τάξει υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή και διατηρεί μέχρι και σήμερα άριστες σχέσεις μαζί του.

Αν μη τι άλλο πάντως προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο κ. Καραμανλής ενώ είχε να μιλήσει δημόσια μια ολόκληρη δεκαετία, αποφασίζει να ξαναμιλήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη παρέμβασή του ήταν στις 26 Ιουνίου, λίγες μόνο μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, πάλι από τη συμπρωτεύουσα. Τότε είχε ανέβει στο βήμα με αφορμή εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης που έλαβε χώρα στο κατάμεστο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Όπως είχε τονίσει τότε μεταξύ άλλων, «στον μισό αιώνα από την ίδρυση του κόμματος, η παράταξη παραμένει ο πυλώνας της δημόσιας ζωής και σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι μια μεγάλης νίκης. Αυτό έγινε γιατί αυτή η παράταξη έχει βαθιές ρίζες στην ελληνική κοινωνία. Λειτουργούμε με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. […] Εμείς σταθήκαμε άγρυπνοι φρουροί της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας. Η ΝΔ όρθωσε το ανάστημα της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον. Το ίδιο ισχύει και για τα εθνικά μας θέματα. Πιστεύουμε στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμοί και εκφοβισμοί δεν γίνονται αποδεκτοί. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Ούτε φυσικά οι πιέσεις από συμμάχους και εταίρους. Εμείς μια φανέλα φοράμε. Τα συμφέροντα της Ελλάδας υπερασπιζόμαστε. Τελεία και παύλα. Είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τις ένοπλες δυνάμεις και το αξιόμαχό τους».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ