Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ενεργειακό Συνέδριο Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ΗΠΑ στην Αθήνα την 1η Νοεμβρίου

Το ενεργειακό ζήτημα, το τρίγωνο συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου – Ισραήλ, προς αντιμετώπιση και των Τουρκικών απειλών στην Ανατολική Μεσόγειο, η στήριξη & η στρατηγική ασφάλεια κατασκευής του αγωγού EASTMED, είναι οι τρεις βασικοί άξονες της Διεθνούς Ημερίδας που θα γίνει την 1η Νοεμβρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Στρατηγικό Κέντρο Ερευνών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, που λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του φορέα «Ρεπουμπλικάνοι στο Εξωτερικό – Ελληνικό παράρτημα» και έχει την στήριξη και συνεισφορά του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών «ΕΛΙΣΜΕ».

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην ημερίδα με τα ανάλογα πάνελ ομιλητών είναι τα εξής:

Θέμα 1ο: Εκτίμηση Ενεργειακών Αποθεμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο – Η Επόμενη Μέρα.

Θέμα 2ο: Μεταφορά – Επεξεργασία – Αποθήκευση Αποθεμάτων Φυσικού Αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Ανασταλτικοί Παράγοντες.

Θέμα 3ο: Ενεργειακή Ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Απειλές, οι Κίνδυνοι και η Αντιμετώπισή τους. Ο Ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέμα 4ο: Νομική Προστασία Ενεργειακών Πόρων Ελλάδας – Κύπρου.

Θέμα 5ο: Άλλες Μορφές Γεωπολιτικών Συνεργασιών στην Ανατολική Μεσόγειο για τα Ελληνικά Συμφέροντα. Κοινό Ηλεκτρικό Δίκτυο.

Στο τέλος της Ημερίδας θα υπάρξει συζήτηση από εκπροσώπους όλων των κομμάτων για το ενεργειακό ζήτημα της Ελλάδας.

Την εκδήλωση θα ανοίξουν ο Πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ελλάδας, κύριος Ιωνάθαν Κωνσταντίνου και ο ομόλογός του στο Ισραήλ, κ. Marc Zell. Στις ομιλίες θα συμμετάσχουν επιστήμονες και σημαντικές προσωπικότητες στον ενεργειακό τομέα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχουν προσκληθεί Έλληνες υπουργοί και βουλευτές.

Τα πορίσματα της ημερίδας, οι ομιλίες και οι σχετικές μελέτες που θα παρουσιαστούν σε αυτήν, θα αποτελέσουν έγγραφο υλικό ενός σχετικού φακέλου που θα κοινοποιηθεί σε παγκόσμια κλίμακα (Κυβερνήσεις, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση, ΟΑΣΑ και άλλους) και στα Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, ώστε να υπάρχει πάντα μια πηγή ενημέρωσης για το ενεργειακό ζήτημα της Ελλάδας που είναι θέμα εθνικού ενδιαφέροντος.

Για τα θέματα της ημερίδας και τους ομιλητές της έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ στα οποία θα δοθεί και ο κατάλληλος χρόνος για συνεντεύξεις με τις επιστημονικές, πολιτικές, επιχειρηματικές και διπλωματικές προσωπικότητες που θα μετάσχουν στην ημερίδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ