Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

«Δεν πέθανε από πνιγμό» απαντά ο παιδικός σταθμός για το άτυχο αγόρι!

«Η άποψή μου είναι το παιδί δεν πέθανε από πνιγμό». Αυτό υποστηρίζει στο newsit.gr ο παιδικός σταθμός στον οποίο πήγαινε ο τρίχρονος Γιάννης που έχασε τη ζωή του μετά από νοσηλεία μια εβδομάδας στο νοσοκομείο Παίδων, μέσω της δικηγόρου της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τη Σοφία Κοντέα, η αιτία θανάτου παραμένει μέχρι ώρας άγνωστη, ωστόσο ο παιδικός σταθμός στον οποίο για πρώτη χρονιά πήγαινε το άτυχο αγόρι, δεν είχε ενημερωθεί από την οικογένειά του για ύπαρξη ιστορικού της υγείας του.

Τι λέει ο παιδικός σταθμός
Η συνήγορος του παιδικού σταθμού εξήγησε στο newsit.gr ότι το παιδί δεν πνίγηκε τρώγοντας αρακά όπως ακούστηκε, αλλά κατά τη διάρκεια του φαγητού έκανε έναν σπασμό και λιποθύμησε.Παρούσες, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr ήταν δύο δασκάλες του, η μία εκ των οποίων ιδιαίτερα έμπειρη, οι οποίες του παρείχαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα στο μεταξύ με τις καταγεγραμμένες κλήσεις του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο έφτασε στο παιδικό σταθμό σε μόλις επτά λεπτά. Παρέλαβε το αγόρι και το μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ όλος ο παιδικός σταθμός αγωνιούσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παιδί έγιναν από την πρώτη στιγμή μαλάξεις και έκανε εμετό, ενώ από την αξονική στην οποία υπεβλήθη στο νοσοκομείο προέκυψε ότι οι αεραγωγοί ήταν καθαροί. Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί ο πατέρας του παιδιού υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά κατά του ιδιωτικού παιδικού σταθμού.

Μάλιστα, διατάχθηκε από αρμόδιο εισαγγελέα η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης, από το πόρισμα της οποίας θα αποσαφηνιστούν τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού.

«Ο παιδικός σταθμός δεν φέρει ευθύνη»
Ο πατέρας του άτυχου αγοριού, αλλά και άλλα μέλη της οικογένειάς του πληροφορήθηκαν εξ αρχής για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε στις 4 Οκτωβρίου και επισκέφθηκαν την επομένη τον παιδικό σταθμό προκειμένου να συζητήσουν με τους υπεύθυνους.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη Σοφία Κοντέα δεν φέρει ευθύνη ο παιδικός σταθμός, πράγμα το οποίο θα αποδειχθεί, όπως εκτιμά. Εξάλλου, όπως ανέφερε η κ. Κοντέα στο newsit.gr, αν υπήρχε ένδειξη πνιγμού κατά την εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείου, οι δύο δασκάλες οι οποίες βρίσκονταν στο πλευρό του, θα είχαν κρατηθεί και θα είχαν περάσει από αυτόφωρη διαδικασία.

Ο παιδικός σταθμός, σύμφωνα με την συνήγορο, υποστηρίζει πως οι δύο γυναίκες αποχώρησαν από το νοσοκομείο κατόπιν σχετικής προτροπής γιατρού της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

newsit.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ