Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρεσιτάλ… αυτοκριτικής από Τσακαλώτο Αχτσιόγλου και Κούλογλου!

Όλα όσα θα διαβάσετε ακούστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Tvxs.gr, με κεντρικό θέμα το ζήτημα της διεύρυνσης και του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ με παρόντες τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο την πρώην υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου.

Όταν η κουβέντα πήγε στα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, ο κ. Τσακαλώτος, αναφέρθηκε και στην κατάσταση της ΕΡΤ, λέγοντας πως «δεν το πήραμε στα σοβαρά», ενώ πρόσθεσε ότι κάποια ζητήματα όπως ο πολιτισμός, ήταν «εκτός των ραντάρ μας». Σημείωσε δε πως έγιναν από το κόμμα του πολιτικά λάθη. «Ήταν πολιτικό λάθος οι εξορύξεις. Πρέπει κάποτε να το πούμε αυτό» τόνισε. Για την ΕΡΤ πάντως, παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση δεν χειρίστηκε σωστά το θέμα της αντικειμενικότητας, κάτι είχε σηκώσει μεγάλη συζήτηση, ιδίως με τις εκπομπές της Κατερίνας Ακριβοπούλου που τελικά κόπηκαν.

«Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Αρη Προτοσάλτε. Θέλουμε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική και εκεί δεν τα πήγαμε καλά», ήταν χαρακτηριστικά η ατάκα του και πρόσθεσε: «Να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο».

Από την πλευρά του ο Στέλιος Κούλογλου έκανε λόγο για «στρατηγική αποτυχία» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την ΕΡΤ, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και στο θέμα της δημόσιας τηλεόρασης. Παράλληλα, τόνισε πως η Αριστερά για να πετύχει, θα πρέπει να έχει και την στήριξη άλλων δυνάμεων, για να σταθεί αντάξια στην Ευρώπη, απέναντι στην δεξιά.

Με την σειρά της, η Εφη Αχτσιόγλου, απαντώντας στο ζήτημα της αυτοκριτικής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «οφείλαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο» τονίζοντας ότι η επαφή του πολίτη με το κράτος είναι από τα κορυφαία ζητήματα. Παράλληλα συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε χάος πέρα από κάθε φαντασία» στο ασφαλιστικό, ενώ όσον αφορά την «πασοκοποίηση» στο κόμμα, σχολίασε ότι «ένα κόμμα που θέλει να ονομάζεται αριστερό, δεν μπορεί να φοβάται να γίνει μαζικό. Δεν έχω κανένα άγχος ιδεολογικής επιμόλυνσης του ΣΥΡΙΖΑ», κάτι στο οποίο συμφώνησε και ο κ. Τσακαλώτος, που πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει χώρος για κεντρώα πολιτική».

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ