Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις 23 – 26 Σεπτεμβρίου 2019: Δυσκολίες για 3 ζώδια

Οι αστρολογικές προβλέψεις 23 – 26 Σεπτεμβρίου 2019. Μάθε πως θα σε επηρεάσει η φθινοπωρινή ισημερία και η είσοδος του Ήλιου στον Ζυγό.

Φθινοπωρινή ισημερία με τον Ήλιο στον Ζυγό: Έμφαση στις σχέσεις

Η φθινοπωρινή ισημερία είναι εδώ με τον βασιλιά Ήλιο να πατάει το πόδι του στο ζώδιο του Ζυγού, εγκαινιάζοντας την έναρξη του φθινοπώρου και επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στις σχέσεις.

Ο αστερισμός του Ζυγού συνδέεται με την δυαδικότητα, τους δύο δίσκους της ζυγαριάς, παρόλο που αρχικά μπορεί να είχε συνδεθεί με τις δύο δαγκάνες του Σκορπιού.

 

Οι Άραβες δίνουν στα δύο αυτούς αστερισμούς τα ονόματα “Βόρεια και Νότια Δαγκάνα”. Οι Βαβυλώνιοι αναφέρουν μια ζυγαριά σ’ αυτή την περιοχή του ουρανού, αλλά οι Έλληνες αρχικά δεν συμπεριέλαβαν ζυγαριά στον ζωδιακό τους κύκλο, αντίθετα έβλεπαν τις δαγκάνες του Σκορπιού. Λέγεται ότι μετά τον αστρονόμο Ίππαρχο (άκμασε γύρω στο 150πχ), ο οποίος κατέγραψε περίπου 850 άστρα, οι Έλληνες άλλαξαν το όνομα σε Ζυγό. Μπορεί να πρόκειται για την ίδια ζυγαριά που κρατούσε η Αστραία, η παρθένος θεά της δικαιοσύνης, μια από τις απεικονίσεις του ζωδίου της Παρθένου.

Ο Ζυγός είχε μεγάλη σημασία για τους Ρωμαίους Καίσαρες και αστρολόγους, οι οποίοι τον είχαν συμπεριλάβει και στο Ιουλιανό ημερολόγιο . Ο Ιούλιος Καίσαρας απεικονίζεται συχνά σε νομίσματα κρατώντας μια ζυγαριά, δηλώνοντας την εξουσία του και το αίσθημα δικαιοσύνης. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο αυτοκράτορας Αύγουστος, ταυτίζονταν με τον αστερισμό.

Αυτός ο αστερισμός ίσως αντιπροσωπεύει και τη ζυγαριά που χρησιμοποιούσε ο ομηρικός Δίας για να αποφασίσει την μοίρα των ανθρώπων.

Η στιγμή του Ζυγού είναι αυτή που ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη μια συνεργασίας. Η στιγμή που αρχίζει και ενδιαφέρεται για τους άλλους. Η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ζυγού, είναι ο πλανήτης που ενσαρκώνει την έννοια της συνεργασίας, της αρμονίας και των σχέσεων και συνδέεται με τον γάμο και την ειρήνη.

Βεβαίως ο Ήλιος είναι το σύμβολο του “Εγώ” και από την στιγμή που τον βάζεις σε ένα ζώδιο όπου αναγκαστικά πρέπει να ενδιαφερθεί για τους άλλους, χάνει κάτι από τον σκοπό και τον στόχο του.

Κατά συνέπεια, ο Ήλιος εδώ βρίσκεται στην χειρότερη θέση του, στην πτώση του. Αφού ο Ζυγός συμβολίζει τις σχέσεις, οι εκπρόσωποί του είναι οι άνθρωποι που θα εξαντλήσουν όλη τους την ενέργεια και τη δυναμική στον τομέα αυτόν. Είναι εκείνοι που θα τα θυσιάσουν όλα στον βωμό του έρωτα τους και θα κάνουν τα πάντα για να μην είναι μόνοι τους.

Ένας Ζυγός μόνος του είναι δυστυχισμένος. Έχει ανάγκη να συμπορεύεται, να επικοινωνεί, να συνυπάρχει και στην περίπτωση που αυτό δεν συμβαίνει, χάνει τελείως την ισορροπία του.

Πάντα και χωρίς καμία εξαίρεση, ακόμα και αν έχει χωρίσει ή έχει πέσει στα πατώματα για τον άλλον, η ψυχή του θα πιστεύει πως κάπου εκεί έξω υπάρχει η αληθινή αγάπη και για αυτόν.

Ζυγός σημαίνει ανάγκη για συνύπαρξη. Ο Ζυγός λειτουργεί ακολουθώντας το μοτίβο: “κάνω σχέσεις με τον κόσμο γύρω μου για να αλληλεπιδρώ, έχω σχέσεις άρα υπάρχω, έξω από αυτές είμαι δυστυχισμένος”.



Ζυγός σημαίνει συνυπάρχω με τον άλλον και ανακαλύπτω τον εαυτό μου μέσα από αυτόν.

Έξω από τις σχέσεις το χάος, μέσα στις σχέσεις ο παράδεισος. Ακόμα και αν η σχέση δεν είναι ο ρομαντικός περίπατος στο δάσος με τις πεταλούδες, η βίωση της αποτελεί σημείο αναφοράς για τον Ζυγό.

Και είναι πάντα έτοιμος να θυσιάσει κομμάτια του εαυτού του για να διατηρήσει την ισορροπία ανάμεσα σε αυτόν και στις σχέσεις του, τόσο τις προσωπικές και τις επαγγελματικές. Ο Ζυγός είναι αυτός που πάντα θα μας θυμίζει πως οι σχέσεις είναι αυτές που μας εξελίσσουν και μας κάνουν καλύτερους!

Ερμής σε εξάγωνο με Δία: Έχεις λόγο να αισιοδοξείς!

Ο “μικρός” Ερμής συναντά τον πληθωρικό Δία την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου και μέσα από μια όψη εξαγώνου, σου θυμίζει πως η αισιοδοξία και η χαρά είναι μέρος αυτού του κόσμου. Παράλληλα, όμως, είναι πολλές οι φορές που θα σε σπρώξει εκτός των ορίων και πλαισίων που είχες μέχρι τώρα.

Μπορεί να πεις κι ένα λόγο παραπάνω, να σου πουν ή να σου υποσχεθούν πράγματα που λέγονται πάνω στην συγκεκριμένη στιγμή και λίγο παρακάτω θα αναιρεθούν. Όλα κινούνται μέσα στο στοιχείο της υπερβολής, που σε πολλές περιπτώσεις γεννά και …φούσκες! Δεν αποκλείεται, βεβαίως, να κρύβει και κάποιες ευκαιρίες, οι οποίες όμως θέλουν πολύ ψάξιμο!

Η Αφροδίτη σε τετράγωνο με Κρόνο: Μια δύσκολη όψη

Στην ίδια μέρα η Αφροδίτη συναντά τον Κρόνο μέσα από μια όψη τετραγώνου, υψώνοντας τείχη μέσα σου και γύρω σου. Τα τείχη αυτά δεν σε αφήνουν να δεις καθαρά, ούτε αυτά που συμβαίνουν σε εσένα, ούτε και αυτά που συμβαίνουν στους άλλους. Ανασφάλειες, φοβίες και κάθε είδους αρνητικά συναισθήματα βγαίνουν σεργιάνι στην ψυχή σου, επηρεάζοντας και τις σκέψεις αλλά και τις σχέσεις σου.

Τα όνειρα και οι επιθυμίες σου γίνονται ένα κουβάρι, μέσα από το οποίο δεν μπορείς να ξεχωρίσεις και να αντιληφθείς τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις.

Υπομονή! Κρόνος είναι και θα περάσει. Ωστόσο, τις ημέρες αυτές κράτα τις αποστάσεις ασφαλείας από όλα όσα νιώθεις πως σε βαραίνουν ή από εκείνες τις καταστάσεις που δεν μπορείς να διαχειριστείς! Τα πράγματα πάντα έχουν περιθώριο να γίνουν χειρότερα και καλό είναι να μην το διαπιστώσεις τώρα.

Ασχολήσου με το πρακτικό μέρος της ζωής σου, αφού κι αυτό είναι στην δικαιοδοσία του Κρόνου και άσε τα συναισθήματα για παρακάτω. Δεν είναι τώρα η ώρα!

Και ειδικά αν ανήκεις στους Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους του δευτέρου δεκαήμερου ή αν έχεις ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια και τα δεκαήμερα αυτά, επιβάλλονται οι αποστάσεις!

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στις ημερήσιες προβλέψεις για τα ζώδια. Δείτε και το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν την καθημερινότητα σας.

Πηγή: myastro.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 75 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΙΟ ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ που θα βλέπουμε στον ALPHA. Επεισόδιο 75 Η εξέλιξη της υπόθεσης του Ρήγα, βαραίνει πάρα πολύ το...