Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Κεραμέως – Κυμπουρόπουλου: Όλα όσα συζήτησαν για την Παιδεία και τα ΑμεΑ

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιο Κυμπουρόπουλο είχε σήμερα η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Κατά τη συνάντηση, η κυρία Κεραμέως και ο κ. Κυμπουρόπουλος μίλησαν για εκπαιδευτικά θέματα που σχετίζονται άμεσα με την ΕΕ, αλλά και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη συμμετοχή ατόμων με αναπηρία στην εκπαιδευτική διαδικασία, είτε ως μαθητές, είτε ως εκπαιδευτικοί.

Η υπουργός Παιδείας και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ συζήτησαν και για την ανάγκη ενίσχυσης της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης (inlusive education) στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς και για την προσθήκη στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων νέων εκπαιδευτικών θεματικών που θα δίνουν βάση στην εμπέδωση του σεβασμού προς τον άλλο και στην αλληλεπίδραση με άτομα με αναπηρία. Η συγκεκριμένη κατεύθυνση στοχεύει στην εμπέδωση της αλληκοκατανόησης στα σχολεία καθώς και στον περιορισμό του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού (bullying).

Η Νίκη Κεραμέως, επιπλέον, συζήτησε με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο για την επίσπευση της διαδικασίας μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης, καθώς και ειδικού βοηθητικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και η διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών, ώστε εκπαιδευτικοί με αναπηρία να μπορούν να εργάζονται απρόσκοπτα σε σχολεία και τριτοβάθμια ιδρύματα.

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ