Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο οδικός χάρτης του ΣΥΡΙΖΑ – Συναγερμός για τον προσυνεδριακό διάλογο

Το κλείσιμο της Βουλής σήμανε και ένα 10ήμερο ανάπαυσης για τον ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε μετά την εκλογική ήττα της 7ης Ιουλίου μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Η κυβέρνηση επιθυμώντας να “μπλοκάρει” την Κουμουνδούρου έφερε στην Ολομέλεια μια “βροχή” από νομοσχέδια με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα να ψάχνει να βρει τον αντιπολιτευτικό του βηματισμό.

Με την επιστροφή στην καθημερινότητα στον ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει κανονικός “συναγερμός” αφού θα πρέπει να ξεκινήσει ο προσυνεδριακός διάλογος.

Η Πολιτική Γραμματεία θα συγκληθεί στα τέλη του μήνα προκειμένου να προετοιμαστεί η Κεντρική Επιτροπή του Σεπτεμβρίου. Το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, αλλά και η Εκλογική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας θα προσδιορίσουν τον οδικό χάρτη που θα ακολουθηθεί. Σε κάθε νομό θα πραγματοποιηθεί μια ανοιχτή συνέλευση με στόχο της συγκρότηση του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και την κατάρτιση του μητρώου μελών για τη Προοδευτική Συμμαχία σε μέρη που δεν υπάρχουν.

Συσκέψεις θα γίνουν και στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη μετεκλογική σύσκεψη των “86” για τη νέα Σύνοδο που ξεκινάει και τα πρώτα νομοσχέδια που θα έρθουν στη Βουλή. Το στίγμα της τακτικής μέσα στο Κοινοβούλιο το έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από τις παρεμβάσεις που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα με τις οποίες έγινε σαφές πως οι τόνοι απέναντι στο Μαξίμου θα ανέβουν κατακόρυφα.

Ο διάλογος για την μετεξέλιξη του κόμματος θα ανοίξει επίσημα τον άλλο μήνα και στο τραπέζι θα μπει και η εκλογή του προέδρου από τη βάση. Για αυτό το θέμα ήδη οι διαφορετικές απόψεις μέσα στην Κουμουνδούρου προοικονομούν ένα θερμό εσωκομματικό φθινόπωρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να αυξήσει την επιρροή του στους μαζικούς χώρους, στην αυτοδιοικήση και στα σωματεία και μέσω της εγγραφής νέων μελών με τα οποία στόχος είναι να αποκτήσει πολιτική σχέση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η συγγραφή του προγράμματος του κόμματος το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργοί αναμένεται να αναλάβουν. Ο στόχος είναι το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου, που ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη ΔΕΘ, να έχει συγκροτηθεί και να είναι έτοιμη μια λίστα ερωτημάτων – παρεμβάσεων για τους πρώτους δυο μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει ένα τριήμερο εκδηλώσεων όπου το παρών θα δώσει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλα δείχνουν πως το Συνέδριο του κόμματος, που θα σημάνει και την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ, θα διεξαχθεί στις αρχές της άνοιξης με τα ερώτηματα για τη μορφή του (αν θα είναι προγραμματικό, καταστατικό ή ιδρυτικό) να παραμένουν ανοιχτά.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 136 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια του β κύκλου της δραματικής σειράς εποχής Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ που βλέπουμε στον ALPHA ΕΠΕΙΣΌΔΙΟ 136 Ο Σίμος, θα προτείνει στην Αμαλία να...