Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ποιο είναι το δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία;

Την ώρα που συνεδρίαζε το Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την δημοσίευση του ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ, στο Εντευκτήριο της Βουλής μαζεύτηκαν οι Κώστας Τασούλας (ο οποίος προορίζεται για Πρόεδρος της Βουλής), Νίκος Φίλης και Νίνα Κασιμάτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως λέει το δημοσίευμα ο κ. Φίλης δήλωσε για την παρουσία του στην Βουλή ότι ήταν εκεί για να παρακολουθήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο. Στην συνέχεια έπιασε κουβέντα με τον κ. Τασούλα.

Ο κ. Τασούλα είπε  στο κ. Φίλη να τον ψηφίσει στην προεδρία της Βουλής. Ο κ.Φίλης απάντησε ότι «Συναισθηματικά σε ψηφίζω, αλλά κομματικά ό,τι πει το κόμμα».

Ο κ. Τασούλας όμως επέμεινε: «Εμείς ψηφίσαμε τη Ζωή» του είπε, πλην όμως ο κ. Φίλης ήταν αμετακίνητος στη γραμμή του. Οι δυο άνδρες ανέφεραν ότι το δεύτερο κομμάτι της αναθεώρησης του Συντάγματος που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ΝΔ και ΚΙΝΑΛ διαθέτουν τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για να αναθεωρηθεί το άρθρο 54 που αφορά τον εκλογικό νόμο. Ο νέος εκλογικός νόμος που θα φέρει η κυβέρνηση για να ψηφισθεί στη Βουλή δεν θα χρειάζεται 200 ψήφους για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές αλλά λιγότερες.

Βάσει αυτού ο κ. Φίλης έκανε το εξής σχόλιο:

«Σας κάναμε δώρο και την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με 151 ψήφους και, όπως φαίνεται, και τον εκλογικό νόμο».

paraskhnio.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ