Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Τσίπρας θέλει να γίνει ο… νέος Ανδρέας – Μια κακή «κόπια» στη μάχη των εκλογών – Η οργή της Γεννηματά

Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Αλέξης Τσίπρας οδεύοντας προς την προαναγγελόμενη από τις δημοσκοπήσεις, ήττα των εθνικών εκλογών.

Παραμονές των εκλογών, θυμήθηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου χρησιμοποιώντας στον προεκλογικό του αγώνα το όνομα του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ αλλά και το σλόγκαν της εποχής του «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά», προκαλώντας την οργή της Φώφης Γεννηματά που θεώρησε την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα ως μία ακόμα απάτη και  μία προσπάθεια υφαρπαγής των ψήφων του ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για «κρεσέντο υποκρισίας» και θύμισε ακόμα και το «βρώμικο ’89», αφού το Κίνημα Αλλαγής ακριβώς στους ίδιους «αντιδεξιούς» ψηφοφόρους απευθύνεται, για να μπορέσει να διατηρήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις εκλογές και να αποφύγει το σκληρό πρέσινγκ του νέου δικομματισμού.

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου, απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τί σημαίνει δεξιά και ότι η Ελλάδα ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Στους μη προνομιούχους όπως έλεγε τότε, στους πολλούς, όπως θα λέγαμε σήμερα», έγραψε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, «αντιγράφοντας», τον μεγάλο ηγέτη του ΠΑΣΟΚ.

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Προτού ακόμη γίνει πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορηθεί ότι τον μιμήθηκε σε όλα: Στις κινήσεις, στη φωνή, στις πολιτικές τακτικές.

Ο ίδιος o πρωθυπουργός είχε απαντήσει αρνητικά στο ερώτημα αν μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου λέγοντας πως «ο Ανδρέας ήταν από τις μορφές του τόπου, δεν τον μιμούμαι αλλά ήταν μορφή ο Ανδρέας Παπανδρέου».

Εξάλλου, άνθρωποι που έζησαν από κοντά τον πρώην πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου χαρακτηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα ως «πολιτικό μίμο».  «Ηθοποιό που παριστάνει τον Ανδρέα Παπανδρέου, μιμούμενος από τη φωνή του και τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε, μέχρι και τον τρόπο που σηκώνει τις βάτες από το σακάκι του…», τον είχε χαρακτηρίσει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος σε συνέντευξή του στο «Βήμα Fm».

Αυτή τη μίμηση συνεχίζει ως σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, και με την ελπίδα να του βγει στις εκλογές, επιχειρεί να μεταλλάξει στο κόμμα του σε μια κακή κόπια του νέου ΠΑΣΟΚ.

Στην αντιπολίτευση ωστόσο, επιμένουν ότι το τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα, «θα αποδειχθεί μια αυταπάτη».
«Θα διαψευστεί παταγωδώς», σημειώνουν στην Πειραιώς, γιατί η Αριστερά με την πολιτική που εφάρμοσε ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει αρνητικά στη συνείδηση των ψηφοφόρων αλλά και γιατί, το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ταιριάζει με τα κλασικά στερεότυπα της Μεταπολίτευσης.

 

 

Αλέξης Τσίπρας

@atsipras

Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου. Η Αριστερά είχε πάντα μια σχέση αγάπης & μίσους μαζί του. Η ιστορία έχει ήδη αποτιμήσει τους λόγους. Η αλήθεια πάντως είναι ότι κατάφερε να συσπειρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού & προοδευτικού κόσμου

Προβολή εικόνας στο Twitter

Αλέξης Τσίπρας

@atsipras

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη, υπενθύμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να ξεχνά τί σημαίνει δεξιά και ότι η Ελλάδα ανήκει στους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Στους μη προνομιούχους όπως έλεγε τότε, στους πολλούς, όπως θα λέγαμε σήμερα.

181 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ