Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο νέος πονοκέφαλος του Τσίπρα έχει… ονοματεπώνυμο

Οι τελευταίες μετρήσεις δίνουν στον πρώην υπουργό Οικονομικών του Αλέξη Τσίπρα ένα ποσοστό της τάξης του 3,5%, με τάσεις διεύρυνσης.

Η έκπληξη που έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης στις ευρωεκλογές, η συμπάθεια των média για την persona του πρώην υπουργού, ορισμένες επιλογές υποψηφίων που χαρακτηρίστηκαν τουλάχιστον αντισυμβατικές- όπως αυτή της τραβεστί Πάολα- κατάφεραν, όπως εκτιμά το iefimerida.gr,  να δώσουν στον Γιάνη Βαρουφάκη τον χαρακτήρα του «αουτσάιντερ» των εκλογών, και να του προσφέρουν την συμπάθεια ενός αντισυστημικού, αριστερού κοινού, που έχει απορρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ, λόγω του συμβιβασμού με την τρόικα.

Ενός κοινού, που, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν ελκύεται από τον παραδοσιακό, αριστερό στιλ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Πλεύσης Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, και που αρέσκεται στον διεθνιστικό, ανατρεπτικό λόγο του καθηγητή Βαρουφάκη.

Η είσοδος του Βαρουφάκη στην νέα Βουλή, εφόσον επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των δημοσκόπων, θα είναι ένας ακόμα πονοκέφαλος για τον Αλέξη Τσίπρα, αφού η σκηνική παρουσία του πρώην υπουργού θεωρείται ασυναγώνιστη και ενδέχεται να αποδειχθεί ένας σοβαρός ανταγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ