Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαύρος: Ο Τσίπρας μου έστειλε SMS ζητώντας συγγνώμη για τα όσα έλεγε για τις δημοσκοπήσεις

Στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «αντίστροφη Μέτρηση» με τη Σία Κοσιώνη και τον Βασίλη Χιώτη, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, παρουσιάστηκαν τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων για την πρόθεση ψήφου. Συζητήθηκαν η εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και η διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος, 11 εικοσιτετράωρα πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Επίσης, τα κλειδιά για την αυτοδυναμία και ο “ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ”, δηλαδή, η αποχή.

Προσκεκλημένοι στο studio του ΣΚΑΪ, o Δημήτρης Μαύρος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜRB. ο Θωμάς Γεράκης, Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εταιριών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς και Διευθύνων Σύμβουλος της MARC και ο Γιώργος Αράπογλου, Γενικός Διευθυντής της PULSE και συνεργάτης του ΣΚΑΪ. Μαζί τους, ο ειδικός επιστήμονας Ανδρέας Δρυμιώτης, ο Βασίλης Ζωγράφος, Διευθύνων Σύμβουλος της Visionlabs και ο εκδότης και διευθυντής της εφημερίδας «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», Αντώνης Δελλατόλας.

Αποκάλυψη Δ. Μαύρου: Ο Τσίπρας μου ζήτησε συγγνώμη για τις δημοσκοπήσεις

Σε μια αποκάλυψη σχετικά με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προέβη στην αρχή της εκπομπής ο επικεφαλής της MRB Δημήτρης Μαύρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε την εποχή του δημοψηφίσματος, σχολιάζοντας την αποτυχία των εταιριών δημοσκοπήσεων να προβλέψουν το αποτέλεσμα.

Όπως είπε ο κ. Μαύρος, ανάμεσα στις εταιρείες υπήρχε πραγματικός φόβος να προσεγγίσουν τον κόσμο και να βγάλουν exit polls, αφού δέχονταν εισηγήσεις τόσο από πολιτικούς όσο και επιχειρηματίες να το αποφύγουν. «Φοβόμασταν και την σκιά μας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαύρος προχώρησε σε μια αποκάλυψη, δηλωτική του κλίματος που επικρατούσε μέχρι και πριν από τις ευρωεκλογές. «Ο κ. Τσίπρας μου έστειλε SMS και μου ζήτησε συγγνώμη αμέσως μετά το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά. O κ. Μαύρος αποκάλυψε επίσης ότι η ΕΡΤ αρνήθηκε να μπει στα exit polls στις προηγούμενες εκλογές, κάτι που πλέον έχει ανακαλέσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ