Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ.Μητσοτάκης: Θα είναι γραφικό να ξαναδούμε τον Τσίπρα σε «αντιπολίτευση πεζοδρομίου»

Ένα ακόμα κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες της 7ης Ιουλίου έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

«Η κάλπη είναι άδεια την Κυριακή και τώρα θα αποφασίσουμε για το μέλλον της χώρας. Στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος δεκαετούς Οδύσσειας. Στην κοινωνία δεν έχουμε κάποιον τρομερό ενθουσιασμό για τις εκλογές. Υπάρχει όμως μία λελογισμένη προσδοκία, υπάρχει ψήφος καρδιάς και μυαλού και αυτό με ικανοποιεί» συνέχισε.

Ζήτησε μάλιστα και από τους Έλληνες πουν ζουν τώρα στο εξωτερικό να έρθουν και να ψηφίσουν, στηλιτεύοντας το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες που δεν δίνουν τη δυνατότητα στους διαμένοντες στο εξωτερικό να ψηφίζουν.

«Υπάρχει χρόνος και για μπάνιο και για ψήφο» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει μια προσδοκία που εμένα με ικανοποιεί πολύ. Υπάρχει μια ΝΔ που προσέρχεται στις εκλογές ενωμένη. Έχω την αίσθηση ότι στις 7 Ιουλίου κλείνει ένας κύκλος» συνέχισε.

Η απάντηση στον Τσίπρα για την αριστερά

Κληθείς να σχολιάσει την ατάκα του Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν θα ξεμπερδέψετε με την Αριστερά», ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε: «Σε ποια αριστερά αναφέρεται; Του Πολάκη; Του Βαρουφάκη; Του λαϊκισμού; Της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη; Δεν με αφορούν τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εύχομαι αν ο ελληνικός λαός στείλει τον κύριο Τσίπρα στην Αντιπολίτευση να έχει μάθει κάτι από τα λάθη του και να μην ακολουθήσει τις αποτυχημένες πρακτικές του παρελθόντος».

Μάλιστα σε συμπληρωματική ερώτηση αν τον ανησυχεί η «αντιπολίτευση του πεζοδρομίου», απάντησε ότι «θα είναι εξαιρετικά γραφικό να ξαναδούμε τον κύριο Τσίπρα με ντουντούκες σε τρακτέρ», όταν επέβαλε δεκάδες νέους φόρους στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του.

Για τις «εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο»

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για την αναφορά που έκανε περί «εκλογών τον Δεκαπενταύγουστο». Τόνισε ότι έκανε μια προφανή διαπίστωση που είναι αληθινή και αναρωτήθηκε: «Εγκαλούμαι εγώ και όχι ο κύριος Τσίπρας που προκάλεσε το πρόβλημα ψηφίζοντας την απλή αναλογική».

Χαρακτηριστικό το απόσπασμα: «Έκανα αυτονόητη παρατήρηση. Αν δεν προκύψει κυβέρνηση θα προκηρυχθούν ξανά εκλογές με απλή αναλογική. Κατηγορούμαι για κινδυνολογία, από αυτόν που ψήφισε την απλή αναλογική. Δεσμεύομαι ότι θα φέρω έναν νέο εκλογικό νόμο όχι κατ’ ανάγκην με 50 έδρες μπόνους. Στον νόμο αυτό θα φέρω και τη ψήφο των ομογενών. Εάν σχηματιστεί κυβέρνηση με οποιοδήποτε τρόπο δε θα γίνουν εκλογές τον Αύγουστο. Το ερώτημα είναι τι κυβέρνηση θα είναι αυτή. Για αυτό ζητώ ισχυρή εντολή. Αν θέλουμε να κυβερνήσουμε με ταχύτητα τότε ζητώ ισχυρή εντολή. Άκουσα την κυρία Γεννηματά να λέει ότι δε θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Εμείς το θέλουμε μέσα στο πρώτο νομοσχέδιο.»

Για το Υπουργικό Συμβούλιο

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε και πάλι για τα πρόσωπα του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφεύγοντας και πάλι να ανοίξει τα χαρτιά του. Επανέλαβε πάντως ότι δεν θα υπάρχουν αναπληρωτές υπουργοί, θα υπάρχουν τεχνοκράτες και ότι ο ίδιος δεν θα αναλάβει κάποιο υπουργείο.

Για τα capital controls

Δεδομένου ότι σήμερα είναι η τέταρτη επέτειος από την επιβολή των capital controls, o πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπάρχουν εξατομικευμένες ευθύνες για όσα έγιναν εκείνη την περίοδο, ενώ για την άρση τoυς, δεσμεύθηκε ότι η χώρα θα τελειώσει οριστικά με ό,τι έχει απομείνει από τους περιορισμούς το συντομότερο δυνατόν.

Για το πανεπιστημιακό άσυλο

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε για την κατάργησή του και αναρωτήθηκε για κάποιους που ψήφισαν την κατάργησή του ασύλου το 2011 και τώρα είναι κατά.

Κάλεσε δε τους πρυτάνεις να αναλάβουν και εκείνοι πρωτοβουλίες για το κατά πόσο πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη πρόσβαση σε κτίρια, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου.

«Το πρόβλημα αφορά συγκεκριμένα κτίρια, όχι εκατό κτίρια. Αφορά για παράδειγμα το κτίριο του ΕΜΠ, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι μπαχαλάκηδες».

Για τον Κώστα Καραμανλή και την εμφάνιση στο «Βελλίδειο»

«Τα είπε πολύ ωραία και τον ευχαριστώ, τόσο τον ίδιο όσο και τον Αντώνη Σαμαρά για τη στήριξή του» ήταν το σχόλιό του σε ερώτηση που δέχθηκε για την παρέμβασή του πρώην πρωθυπουργού.

Ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε πάντως να υπογραμμίσει ότι «η ελληνική κοινωνία δεν ενδιαφέρεται για το τι έγινε το 2007, αλλά για το τι θα γίνει το 2021, για το πώς θα κάνουμε το ψηφιακό άλμα που έχει ανάγκη η χώρα».

crashonline.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...