Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ: H βοήθεια προς την Ελλάδα δεν κόστισε σε κανέναν ούτε… ευρώ

«Μέχρι στιγμής, η ελληνική βοήθεια δεν έχει κοστίσει σε κανέναν ούτε ένα ευρώ σε πραγματικούς όρους», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild».

Θα θεωρούσε, επίσης, λάθος την εκ των υστέρων έξοδο από την ευρωζώνη μιας χώρας ως απάντηση στην κρίση του χρέους: «Εάν φύγει μια χώρα, τότε απειλείται η διάλυση του ευρώ», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Βλέποντας τα πράγματα από σημερινή σκοπιά, είναι αλήθεια ότι Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωζώνης παραποιώντας τα στατιστικά στοιχεία» ανάφερε, για παραδεχθεί, ωστόσο, ότι η ευθύνη όμως είναι και δική του.

«Το καταλογίζω μέχρι σήμερα στον εαυτό μου: ως υπουργός Οικονομικών ανήκα σε εκείνους οι οποίοι δεν ήθελαν να ελέγχονται οι εθνικές στατιστικές Αρχές από ανεξάρτητες ευρωπαϊκές, γι αυτό και το αλλάξαμε: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή, η “Eurostat”, μπορεί να ερευνήσει τα βιβλία κάθε χώρας μέλους ενδελεχώς. Η Ευρώπη είναι λοιπόν σε θέση να μάθει από τα λάθη της» επισήμανε.

Τέλος, ο κ. Γιούνκερ χαρακτήρισε το ευρώ «αμετάκλητο» ως κοινό νόμισμα. «Μια νομισματική Ένωση πρέπει αν είναι σταθερότερη από ένα γάμο, διότι διαφορετικά δεν την πιστεύει κανένας», όπως είπε.

Βαλερί Ζισκάρ ντ΄ Εστέν: Ζητήθηκαν υπερβολές από τους Έλληνες
Η Ελλάδα έχει πολλά δύσκολα χρόνια πίσω της, ζητήθηκαν υπερβολικές προσπάθειες από τον ελληνικό λαό δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ΄Εστέν.

Στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας στους πολίτες της Ελλάδας για την επόμενη ημέρα, ο πολύπειρος Γάλλος πολιτικός τονίζει ότι η ελπίδα του είναι στο μέλλον η Ελλάδα «θα βρει όλη τη ζωντάνια της, διότι προφανώς κατέχει μια θέση στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια».

Πηγή: Cnn.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ