Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις 20 – 23 Μαΐου 2019

Οι προβλέψεις αστρολογίας από 20 – 23 Μαΐου 2019. Μάθε πως ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Αιγόκερω θα επηρεάσει το ζώδιο σου.

Άλλη μια εβδομάδα που το θέμα των Δεσμών της Σελήνης έρχεται στο προσκήνιο και αυτή τη φορά έχουμε την σύνοδο του Κρόνου με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης στον Αιγόκερω.

Ο Κρόνος σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό
Να αναφέρουμε αρχικά εδώ τις όψεις των Δεσμών με τους αργούς πλανήτες:

Νότιος Δεσμός σύνοδο Πλούτωνα (Απρίλιος 2019)
Νότιος Δεσμός σύνοδο Κρόνο(Μάιος με Οκτώβριο 2019)
Νότιος Δεσμός σύνοδο Δία (Ιανουάριος 2020)
Οι Δεσμοί της Σελήνης δεν είναι πλανήτες, αλλά αστρολογικά μαθηματικά σημεία, που βρίσκονται το ένα απέναντι από το άλλο, πάνε δηλαδή πάντα ανά ζεύγη. Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι οι περιοχές στις οποίες γίνονται και οι εκλείψεις. Σε κάθε εποχή εκλείψεων έχουμε συνήθως ένα ζεύγος εκλείψεων το Ηλιακό και το Σεληνιακό. Έτσι λοιπόν από τον Ιανουάριο του 2019 έως τον Ιούλιο του 2020 έχουμε τις εκλείψεις να συμβαίνουν στον άξονα αυτόν του Καρκίνου – Αιγόκερω.

Η εξελικτική πορεία της ζωής ενός ατόμου φαίνεται από τον άξονα των δεσμών του. Ο Νότιος Δεσμός είναι περιγραφικός των παρελθοντικών επιρροών του ατόμου, και σχετίζεται με τα πράγματα ή τα πρόσωπα με τα οποία νοιώθουμε οικειότητα, ενώ ο Βόρειος Δεσμός αφορά τα την εξέλιξη που έχουμε έρθει να βιώσουμε πάνω στην γη, και ως εκ τούτου οι εμπειρίες του Βόρειου Δεσμού είναι πράγματα ή πρόσωπα που μας ζορίζουν, που μπορεί να αισθανθούμε πως δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε, που όμως είναι και αυτά που μας εξελίσσουν. Να σημειώσουμε ότι και οι δύο Δεσμοί βρίσκονται πάντα σε ανάδρομη πορεία.

Ο Κρόνος είναι ο αυστηρός δάσκαλός του ζωδιακού. Έρχεται πάντα να εξετάσει το κατά πόσο αναπτυχθήκαμε, ωριμάσαμε η εξελιχθήκαμε. Η σύνοδός του με τον Νότιο Δεσμό της Σελήνης έρχεται να δημιουργήσει περιορισμό σε ότι σχετίζεται με τα Κρόνια θέματα. Ο Κρόνος είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με την αρχή της διατήρησης, με τον περιορισμό, τον θάνατο, την απώλεια, τα όρια, τις δομές, τα παλιά πράγματα, τα φθαρμένα.

Ότι μπορεί να έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα, που μπορεί να σχετιζόταν με την κοινωνική καταξίωση, με τον τρόπο άσκησης εξουσίας τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο μπαίνει στο στόχαστρο, προκειμένου να αλλάξει. Μπορεί στο διάστημα αυτό να υπάρξουν προβλήματα και με το οικονομικό σύστημα και αλλαγή στην ποιότητα ζωής. Οι προηγούμενες κινήσεις ή μορφές εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο μπαίνουν στο στόχαστρο. Οικονομικά ζητήματα στα οποία υπήρξε αμέλεια ή ασυδοσία θα κληθούν να λογοδοτήσουν. Είναι πάρα πολύ σημαντικό στο διάστημα αυτό να μην ξεκινάμε καινούργια πράγματα, αλλά να κάνουνε εκκαθαρίσεις σε παρελθοντικές εκκρεμότητες.

Μπορεί να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί για να γίνουν σημαντικές αναπροσαρμογές στο οικονομικό σύστημα, ενώ μπορεί να θεσπιστούν νέα μέτρα για να μην ξαναγίνουν οι ίδιες ατασθαλίες. Είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε μπροστά σε ένα νέο κύκλο αντικατάστασης των παλιών και φθαρμένων συστημάτων με νέα, πιο υγιή και περισσότερο ελπιδοφόρα. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζεται χρόνος, το παλιό σύστημα, η φθορά ή η διαφθορά δεν είναι εύκολο να χτυπηθεί, δεν παύει όμως να βρισκόμαστε μπροστά σε μια εποχή που η αλλαγή είναι επιβαλλόμενη και έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό

Το προηγούμενο διάστημα είχαμε την σύνοδο του Πλούτωνα με τον Νότιο δεσμό, που και αυτή η όψη μιλά για την αποδόμηση του μέχρι τώρα συστήματος εξουσιών. Η όψη Κρόνου Νότιου Δεσμού συνοδεύει και τις δύο εκλείψεις που θα ακολουθήσουν στον μήνα του Ιουλίου. Το σίγουρο είναι πως έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά το προσεχές διάστημα.

Από την όψη αυτή επηρεάζονται οι Αιγόκεροι της 21ης, 20ης, 19ης μοίρας στην παρούσα φάση, ή όσοι έχουν ωροσκόπο μεσουράνημα η προσωπικούς πλανήτες στα ζώδιο στις μοίρες αυτές. Επηρεάζονται επίσης και οι Καρκίνοι, Κριοί και Ζυγοί που έχουν τον Ήλιο τους, τον ωροσκόπο τους ή το μεσουράνημα τους σε αυτές τις μοίρες.

Ήλιος και Ερμής στους Διδύμους

Στην ημέρα της Τρίτης έχουμε την είσοδο του Ηλίου στο ζώδιο των Διδύμων, αλλά και του Ερμή στο ίδιο ζώδιο (που είναι και ο κυβερνήτης του) όπου και θα παραμείνει ως τις 4Ιουνίου.

 

Ανοίγει ένας κύκλος, όπου ο τρόπος που επικοινωνούμε αλλάζει. Αποκτάμε μεγαλύτερη διάθεση και περιέργεια να μιλήσουμε, να μάθουμε περισσότερα πράγματα ή πληροφορίες και να τις μοιραστούμε με τους άλλους. Η καθημερινότητα ζωντανεύει και η επικοινωνία επίσης, ενώ η αναζήτηση νέων εμπειριών αποτελεί ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής αυτής.

Πολλές φορές μπορεί να νοιώσουμε πως βγαίνουμε έξω από την ροή των συνηθειών μας, προκειμένου να ακολουθήσουμε κάτι καινούργιο που βγήκε μπροστά μας, όμως αυτή η εναλλαγή είναι που έχει και ενδιαφέρον. Την Τρίτη, η σύνοδος του Ήλιου με τον Ερμή, στις αρχικές μοίρες του ζωδίου, εξυπηρετεί κάθε μορφή συζήτησης ή διαπραγμάτευσης. Οι ημέρες είναι πολύ καλές για να επικοινωνήσουμε τα σχέδια μας, να προωθήσουμε τις διαπραγματεύσεις ή τους στόχους μας, να ανταλλάξουμε μηνύματα ή να ενισχύσουμε την κοινωνική μας ζωή. Υπάρχει ένα ατελείωτο πάρε – δώσε που έχει ευχάριστο χαρακτήρα και καλό είναι το εκμεταλλευτούμε.

Από την όψη του Ηλίου με τον Ερμή επηρεάζονται οι Δίδυμοι . Ζυγοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών αλλά και όσοι έχουν ωροσκόπο στις πρώτες μοίρες των ζωδίων, που θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν με καλύτερο τρόπο θέματα που τους ενδιαφέρουν, η να επικοινωνήσουν και να ανταλλάξουν καλές στιγμές με τα πρόσωπα που αγαπούν.

Την Τετάρτη, το εξάγωνο του Άρη με τον Ουρανό ωθεί σε μια ασυναίσθητη παρόρμηση να τακτοποιήσεις το όποιο θέμα προκύπτει στο εδώ και στο τώρα. Είναι πολύ πιθανό τις ημέρες αυτές να αναζητήσουμε καινούργια πράγματα που μας προσφέρουν συγκίνηση, η να κάνουμε ασυνήθιστες για εμάς πράξεις ή κινήσεις.

 

Πάντως υπάρχει μια διάχυτη τάση, να είμαστε ανυπόμονοι και βιαστικοί και αυτό να μας κάνει σε πολλές περιπτώσεις είτε να χάνουμε τον έλεγχο των καταστάσεων είτε να κάνουμε λάθος κινήσεις. Λίγη προσοχή λοιπόν επιβάλλεται!

Δείτε και το παρακάτω βίντεο, για να μάθετε πως οι τωρινές όψεις της αστρολογίας θα επηρεάσουν την καθημερινότητα σας.

Πηγή: myastro.gr

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ