Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλάζει μορφή

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η δημοπράτηση των εκτάσεων της Β’ Πλαζ Βούλας και του χώρου του Camping Βούλας την Τετάρτη 24 Απριλίου καθώς οι ανάδοχοι που προέκυψαν από τη διαδικασία παρέχουν τα εχέγγυα πως οι προγραμματισμένες αναπλάσεις στις συγκεκριμένες παραλιακές ζώνες θα είναι υψηλού επιπέδου και μέχρι το τέλος του 2020 η παράκτια ζώνη του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα είναι πόλος έλξης υψηλού επιπέδου τουρισμού, ενώ παράλληλα να εξασφαλίζει την υψηλή ποιότητα ζωής που ήδη απολαμβάνουν οι κάτοικοι της περιοχής. Οι προγραμματισμένες αναπλάσεις θα μετατρέψουν τις επί εικοσαετίας εγκαταλειμμένες εκτάσεις σε σύγχρονες λουτρικές εγκαταστάσεις με χώρους αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού χωρίς καμία οχλούσα νυχτερινή δραστηριότητα.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από τους όρους της σύμβασης και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ανάδοχοι, το συνολικό ύψος των επενδύσεων αναμένεται να υπερβεί τα 15 εκ. ευρώ, εκτιμάται πως θα δημιουργηθούν περίπου 500 νέες θέσεις εργασίας, και ο Δήμος θα εισπράττει σχεδόν 1 εκ ευρώ ετησίως σε μισθώματα και ποσοστά επί των εσόδων ενώ το συνολικό κόστος δημιουργίας των εγκαταστάσεων θα βαρύνει αποκλειστικά τους αναδόχους. Επιπλέον, η σύμβαση προβλέπει δωρεάν είσοδο όλων των δημοτών στις λουτρικές εγκαταστάσεις και η παραχώρηση χρόνου στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Δήμο.

Η μίσθωση των παραλίων μετά το διαγωνισμό της Τετάρτης είναι αποτέλεσμα σειρά μεθοδικών και αποτελεσματικών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής οι οποίες ξεκίνησαν από το 2015 όταν με ενέργειες του Δημάρχου ξεκίνησε η διαδικασία παραχώρησης 540 στρεμμάτων παραλιακής ζώνης από την ΕΤΑΔ Α.Ε. προς το Δήμο για διαχείριση. Οι θετική εξέλιξη της παραχώρησης ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των πρωτόκολλων παράδοσης παραλαβής από τα δύο μέρη μετά από την άριστη συνεργασία των υπηρεσιών του Δήμου και των αντίστοιχων της ΕΤΑΔ για να προσδιοριστούν οι προδιαγραφές και οι όροι της παραχώρησης. Παράλληλα ο Δήμος ξεκίνησε τη σύνταξη των μελετών διαμόρφωσης των συγκεκριμένων εκτάσεων, προκειμένου χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή να μπορέσει να προχωρήσει στη δημοπράτηση τους άμεσα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης και να μπορέσουν οι παραλίες να πάρουν την τελική τους μορφή και να αποδοθούν στους κατοίκους της πόλης όσο γίνεται γρηγορότερα.

Αναλυτικά τις ζώνες που δημοπρατήθηκαν, τους αναδόχους και τις προβλεπόμενες χρήσεις:

ΑΚΤΗ Β΄ΒΟΥΛΑΣ:

Προβλεπόμενα έργα: 7.000.000,00 ευρώ.
Ανάδοχος: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»
Α’ Ζώνη
Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτήρια και χρησιμοποιούνται για εγκαταστάσεις αναψυχής για την υποστήριξη των λουτρικών εγκαταστάσεων.
Δημιουργούνται δύο χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets).
Διατηρούνται τα υφιστάμενα κτίρια Εισόδου-Υποδοχής-Διοίκησης.
Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

Β’ Ζώνη:
Ανάδοχος: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»
Διατηρούνται για χρήση αναψυκτηρίων τα δύο υφιστάμενα κτήρια
Δημιουργούνται τρεις χώροι αθλητισμού (γήπεδα beach volley/rackets) πλησίον της ΖΩΝΗΣ 1.
Δημιουργείται χώρος πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Δημιουργείται κολυμβητική δεξαμενή για κολύμβηση και υδατοσφαίριση (πισίνα) η οποία θα παραχωρείται στο αποκλειστικά στο Δήμο κάθε χρόνο από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάιο και κατά τους θερινούς κατόπιν συνεννόησης.
Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

Γ’ Ζώνη:
Ανάδοχος: «Athens Beach Club Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Ακινήτων»
Δημιουργείται εστιατόριο άνευ μουσικής και εξωτερικών τραπεζοκαθισμάτων
Αναπτύσσονται ομπρελοκαθίσματα στην παραλία

Α΄ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΑΣ (ΚΑΜΠΙΝΓΚ):
Προβλεπόμενα έργα: 8.000.000 ευρώ.

1η  Ζώνη:

Ανάδοχος: «ΒΔ Επενδυτική Εταιρεία)
Δημιουργείται χώρος camping 5 αστέρων που συνδυάζει τις πολυτελείς ανέσεις με τη ζωή κοντά στη φύση.
Δημιουργούνται χώροι αναψυχής προς εξυπηρέτηση των λουομένων
Δημιουργούνται οχτώ γήπεδα τένις.
Υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας χώρων στάθμευσης για τη εξυπηρέτηση της εγκατάστασης
Προβλέπεται η δημιουργία παιδότοπου
Διατηρείται το υφιστάμενο κτίριο Υποδοχής – Διοίκησης.

2η Ζώνη:

Ανάδοχος: «Tanweer Alliances Ανώνυμης Εταιρείας διανομής Παραγωγής εκμετάλλευσης και προβολής οπτικοακουστικού περιεχομένου – Tanweer Alliances S.A.»
Δημιουργείται υπερσύγχρονος θερινός κινηματογράφος

Μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δήλωσε: «Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την πόλη μας. Το παραλιακό μας μέτωπο αλλάζει μορφή, μετά από προσπάθεια τεσσάρων χρόνων η πόλη μας αποκτά τις παραλίες που της αξίζουν. Η ανάπλαση των εκτάσεων που δημοπρατήθηκαν σήμερα αποτελεί αίτημα της τοπικής κοινωνίας τα τελευταία 30 χρόνια και επιτέλους, μετά από τέσσερα χρόνια μεθοδικής δουλειάς φτάσαμε σήμερα στο σημείο να έχουμε αναδόχους επενδυτές όπως είναι οι εταιρείες Temes ιδιοκτήτρια τουριστικών μονάδων όπως το Costa Navarino και το Hilton στη Β’ Πλαζ και η εταιρείεα συμφερόντων Ναυσικά και η Tanweer στο Camping. Η μεθοδική δουλειά των υπηρεσιών μας και οι άριστες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μας επέτρεψαν να προσελκύσουμε επενδυτικές σχήματα μεταξύ των σημαντικότερων παραγόντων του Ελληνικού τουρισμού για να επενδύσουν στην πόλη μας, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας ζωής των κατοίκων μας και την ελεύθερη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις για όλους τους δημότες της πόλης. Το 2020 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα αποκτήσει δύο παραλιακές ζώνες κόσμημα για την περιοχή, με λουτρικές, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις υψηλού επιπέδου».

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ