Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τελιγιορίδου για Ζάεφ: Καθένας μπορεί να κάνει δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση

 Δεν είναι αληθές ότι ο Τσίπρας αποδέχθηκε «μακεδονική» ταυτότητα, πιστεύω ότι θα υπάρξει απάντηση από το ΥΠΕΞ
«Υπάρχει πράγματι ένα τμήμα του κόσμου, που έχει μια αμφιβολία για το πώς αυτή η συμφωνία (των Πρεσπών) θα κριθεί στην πράξη. Πιστεύω πως ο κόσμος αντιλαμβάνεται, ότι οι φωνές, που είχαν μία υπερβολική δόση πατριδοκαπηλείας, αποδυναμώνονται σιγά σιγά, κι αυτό γιατί η πραγματικότητα δείχνει ότι η συμφωνία αυτή βρίσκεται στο πλαίσιο της αποκατάστασης της ιστορικής αλήθειας. Δείτε για παράδειγμα, τις αλλαγές που έκανε η Βόρεια Μακεδονία στα σχολικά της βιβλία, από όπου απαλείφονται οι αλυτρωτισμοί. Πλέον στα βιβλία της ιστορίας τους παραδέχονταν ότι η αρχαία Μακεδονία είναι ελληνική και ότι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας. Η Συμφωνία των Πρεσπών αποκαθιστά την αλήθεια, με την έννοια, ότι η Βόρεια Μακεδονία γεωγραφικά ανήκει στο χώρο της Μακεδονίας, αλλά ιστορικά δεν μπορεί να συνεχίσει να καπηλεύεται, όπως έκανε για 70 χρόνια, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό» τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου.
Ερωτηθείσα για τη δήλωση Ζάεφ, ο οποίος είπε, ότι δέχθηκαν το «Βόρεια Μακεδονία», γιατί ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε «μακεδονική» ταυτότητα, η κ. Τελιγιορίδου απάντησε:
«Δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα, ο καθένας μπορεί να κάνει κάποιες δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση. Αυτό που αποτυπώνεται γραπτώς στη συμφωνία, είναι ότι η γλώσσα τους ανήκει στην ομάδα των σλαβικών γλωσσών, ότι δεν υπάρχει «μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα κι ότι η αρχαία Μακεδονία είναι ελληνική. Ο κ. Ζάεφ μπορεί να έκανε μία δήλωση για εσωτερικό ακροατήριο. Δεν είναι αληθές ότι ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε «μακεδονική» ταυτότητα και πιστεύω ότι θα υπάρξει απάντηση από το Υπουργείο Εξωτερικών. Η απάντηση θα είναι ξεκάθαρη.»
Δείτε το video και ακούστε το ηχητικό  (Σ.σ. σχετική αναφορά για Ζάεφ 4.13-5.42)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ΕΡΗΜΗ ΧΩΡΑ που θα βλέπουμε στην ΕΡΤ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ 7-8 Επεισόδιο 7 Ο Λουκάς βλέπει τα απειλητικά σημάδια και μπροστά στον κίνδυνο...