Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ – Νίκου Παππά για «Πρέσπες» και «Μακεδονία»

Σε υψηλούς τόνους μαίνεται η αντιπαράθεση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, με τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα αποτελέσματά της.

Θρυαλλίδα αποτέλεσε βίντεο με πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού, κατά την επίσκεψή του στη Βέροια, το οποίο και δημοσιοποιήθηκε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με σκληρή κριτική προς τον υπουργό της κυβέρνησης. Στο βίντεο ο κ. Παππάς σημειώνει πως «την αληθεια που πονάει πρέπει να την πούμε. Γιατί αν η Μακεδονία ήταν ξακουστή, το προηγουμενο διαστημα, η Μακεδονία δυστυχώς ήταν ξακουστή ως Μακεδονία των γειτόνων και αυτή είναι μία σκληρή αλήθεια, την οποία θα πρέπει όλοι να την αντιμετωπίσουμε».

Η Ν.Δ., όπως προειπώθηκε, αντέδρασε με σκληρό τρόπο: «αυτό που είπε ο κ. Νίκος Παππάς στην Βέροια είναι όχι μόνον ανήκουστο, αλλά και αποκαλυπτικό του τρόπου που εξ αρχής αντιμετώπισε η κυβέρνηση το Σκοπιανό. Όταν στο μυαλό σου ‘ξακουστή’ ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων και αυτή είναι η αφετηρία της διαπραγμάτευσής σου, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις, ακόμη και για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία, όπως αυτή των Πρεσπών».

«Παραδίδουμε τον κ. Παππά και το κόμμα του στην κρίση των Ελλήνων», κατέληγε η ανακοίνωση.

Παππάς: Κατήφορος πατριδοκαπηλίας από Ν.Δ.

Απαντώντας στη ΝΔ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε πως «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν παραδοθεί σε μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία αρνείται να καταδικάσει τις αντισυγκεντρώσεις ελάχιστων ακραίων, αλλά και το φασιστικό σύνθημα “αλήτες προδότες πολιτικοί”» και προσέθετε:

«Η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει στον κατήφορο της πατριδοκαπηλίας. Αποκαλεί τη συμφωνία προδοτική αλλά αρνείται να διεκδικήσει την αλλαγή της. Ο θρασύδειλος υπό προθεσμία αρχηγός της προσπαθεί να πυροδοτήσει απεγνωσμένα κινητοποιήσεις και αντισυγκεντρώσεις ακραίων, λέγοντας σε βουλευτές στη Βουλή και άλλες δημόσιες τοποθετήσεις του “να μη τολμήσετε να πατήσετε στη Μακεδονία”.

Στο εξωτερικό λέει πως η συμφωνία των Πρεσπών δεν αλλάζει. Υποκρισία και κοροϊδία. Ακόμα και τώρα αρνείται να πει έστω και μια αλήθεια για το Μακεδονικό.

Πριν από τη συμφωνία των Πρεσπών, παντού στον κόσμο η γειτονική χώρα ήταν αναγνωρισμένη ως “Μακεδονία” σκέτο. Αυτό κληρονομήσαμε από τους πατριδοκάπηλους. Αυτό αλλάξαμε.

Νέα απάντηση Ν.Δ: «Αντί να ζητήσει συγγνώμη, χυδαιολογεί»

Το πινγκ-πονγκ ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τη ΝΔ συνεχίστηκε, με την Πειραιώς να επανέρχεται με νέα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Ο κ. Παππάς αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ασύλληπτη χθεσινή του προσβολή στους Μακεδόνες και όλους τους Ελληνες, προσπαθεί να τη δικαιολογήσει με ένα παραλήρημα χυδαιότητας, ύβρεων και ψεμάτων.

Του είναι δύσκολο προφανώς να συμβιβαστεί με τις άδειες αίθουσες που αντίκρισε στην φρουρούμενη περιοδεία του. Ας το συνειδητοποιήσουν, ωστόσο, στο ΣΥΡΙΖΑ: Ολοένα και λιγότεροι θα είναι στο εξής οι στημένοι χειροκροτητές τους και άφθονοι μόνον οι αστυνομικοί που θα τους συνοδεύουν».

Πηγή: newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ