Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ρουσόπουλος: Τριπλές κάλπες τον Μάιο – Θα φάει… σφαλιάρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, με αφορμή κύριως την υπόθεση Πολάκη – Στουρνάρα και την προσπάθεια του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να την υποβαθμίσει στο επίπεδο του «κουτσομπολιού», δίνοντας στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο προτεραιότητα σε ζητήματα της οικονομίας.

«Μόνο κουτσομπολιά δεν μπορεί να είναι όλα αυτά. Είναι δυνατόν ένας υπουργός να κάνει αυτά τα οποία κάνει, να παραμένει στη θέση του και ο πρωθυπουργός να το επιβραβεύει; Φαντάζεστε να είχε συμβεί αυτό με οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση, είτε Νέας Δημοκρατίας είτε ΠΑΣΟΚ, στο παρελθόν; Θα θεωρείτο το μείζον πρόβλημα του πολιτικού μας συστήματος. Ο Μάνος Χατζηδάκις το είχε πει πολύ ωραία: ‘όταν το τέρας δεν σε τρομάζει, τότε πρόσεχε γιατί έχεις αρχίσει να μοιάζεις με το ίδιο το τέρας’», τόνισε στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός της ΝΔ που θα είναι στις επικείμενες εκλογές υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας.

Σχολιάζοντας τη στάση που κράτησε ο πρωθυπουργός απέναντι στην κόντρα του αναπληρωτή υπουργού Υγείαςμε τον επικεφαλής της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Ρουσόπουλος είπε: Λυπάμαι γιατί ενώ η περίφημη Αριστερά που επί χρόνια μιλούσε για το ηθικό της πλεονέκτημα, τώρα που βρίσκεται στην κυβέρνηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο, στο οποίο κανείς θα μπορούσε να είναι ανεκτικός απέναντί τους, αφού κάνει πράγματα που οποιοδήποτε άλλο κομματικό στέλεχος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να είχε κάνει, θα βρισκόταν στο καναβάτσο και θα είχε πεταχτεί εκτός κυβέρνησης πολύ γρήγορα. Υπήρξαν υπουργοί στο παρελθόν που παραιτήθηκαν για πολύ λιγότερα. Έδειξαν ευθιξία και είπαν παραιτούμαι. Εγώ είχα ακούσει τα μύρια όσα, παραιτήθηκα και πήγα στα δικαστήρια να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Αυτό το ήθος που πρόβαλε η Αριστερά τα προηγούμενα χρόνια, δεν το είδαμε τώρα σε ορισμένα στελέχη, όπως ο Πολάκης».

Από τα πυρά του κ. Ρουρόπουλου δεν ξέφυγε ο Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού Άμυνας ότι «Με μια ίλη τεθωρακισμένων, τα Σκόπια είναι υπόθεση 20 λεπτών»: «Είναι απαράδεκτο να το λέει, ειδικά ο πρώην υπουργός Άμυνας. Οι άνθρωποι που υπηρετούν εκεί οφείλουν αν έχουν σοβαρή αντιμετώπιση των πολιτικών μας θεμάτων και μια σοβαρή εικόνα στην κοινωνία, Η σοβαρή εικόνα έχει αρχίσει να χαλάει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Όταν βλέπουμε τον πρώην υπουργό Άμυνας με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να ανταλλάσσουν μηνύματα τύπου ‘θα σε πάω στα δικαστήρια’, αντιλαμβανόμαστε τι γίνεται… Αυτή η δήλωση του Καμμένου δεν έπρεπε να γίνει. Ακόμη και αν το σκέφτονται στα επιτελεία, όχι φυσικά να εισβάλουν στα Σκόπια, αλλά να κάνουν διάφορα σενάρια, δεν βγαίνεις να τα πεις».

Ο ίδιος επανέλαβε ότι τον Μάιο θα στηθούν τριπλές κάλπες και εκτίμησε ότι το «χαστούκι» στον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλο: «Εδώ και δύο χρόνια έχω πει τριπλές εκλογές τον Μάιο του 2019. Θα αρπάξει σφαλιάρα μεγάλη στο κόμμα του και την κυβέρνηση. Αν δεν κάνει παράλληλες, θα είναι μεγαλύτερες».

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ