Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ποια είναι η κόρη της Άννας Παναγιωταρέα που κατεβαίνει υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ (Photos)

Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς ευρωεκλογές θα είναι η κόρη της Άννας Παναγιωταρέα, Ελένη.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο της Πειραιώς, η Ελένη Παναγιωταρέα είναι πολιτικός επιστήμων-οικονομολόγος με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το ερευνητικό της έργο αφορά τη ζώνη του ευρώ και ειδικότερα την οικονομική διακυβέρνηση, τις χρηματοοικονομικές κρίσεις και κρίσεις χρέους, τη δημοκρατική νομιμοποίηση θεσμών, καθώς και ζητήματα πολιτικής οικονομίας. Μελέτες της έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικούς συλλογικούς τόμους, όπως ‘Economic Crisis and Structural Reforms in Southern Europe’ (Routledge). Εργάστηκε επί χρόνια ως οικονομολόγος στο χρηματοοικονομικό τομέα, ενώ συμβουλεύει τακτικά ξένους θεσμικούς επενδυτές και διεθνείς εταιρείες διαχείρισης πολιτικού κινδύνου. Ερευνήτρια στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), έχει συμμετάσχει σε σειρά Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

«Την εμπειρία που έχω αποκομίσει στην ανάλυση και διαμόρφωση πολιτικής, μέσα από την πολυετή συμμετοχή μου σε πανευρωπαϊκά δίκτυα ερευνητών-ακαδημαϊκών, θέλω να τη διοχετεύσω σε ισχυρή και αποτελεσματική εκπροσώπηση των εθνικών μας συμφερόντων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι Ευρωεκλογές αυτές θα κρίνουν την κατεύθυνση της Ευρώπης, και επομένως και τη θέση μας σ᾽ αυτήν. Πιστεύω ότι με μια δυνατή ομάδα και με ένα αξιόπιστο πρόγραμμα θα διεκδικήσουμε την ισότιμη και δίκαιη συνεργασία με τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρεται ακόμα.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 25/4/2024 Ο Ερμής σήμερα επιστρέφει σε ορθή φορά στο ζώδιο του Κριού και σιγά – σιγά επανερχόμαστε στους φυσιολογικούς ρυθμούς στις επικοινωνίες...