Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μούδιασαν στον ΣΥΡΙΖΑ από την υπουργοποίηση δύο κυνηγών καρέκλας του ΠΑΣΟΚ

Χρονικό ορίζοντα της κυβέρνησης μέχρι τον Μάιο βλέπουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις επιλογές του πρωθυπουργού που αποτυπώνονται στις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, με τον ανασχηματισμό.

Αν και τα βασικά κριτήρια ήταν δύο, η ανανέωση και το άνοιγμα προς τον σοσιαλιστικό χώρο, κάποια στελέχη εκτιμούν ότι πρόκειται για επιλογές που μπορεί να αποδυναμώνουν το Κίνημα Αλλαγής σε αυτή τη συγκυρία, ωστόσο δεν δίνουν δυναμική στο κυβερνών κόμμα, πόσο μάλλον που την επομένη ώρα των ανακοινώσεων τα μέσα ενημέρωσης πλημμύρισαν από δηλώσεις από προηγούμενες άκρως επικριτικές τοποθετήσεις του Θάνου Μωραΐτη εναντίον της κυβέρνησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως φαίνεται ότι έχουν βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο εισόδου ή «κατάληψης» στον μεσαίο χώρο, καθώς και οι δύο τοποθετήσεις στην κυβέρνηση ήταν μόνο ένα ακόμη βήμα, αφού το επόμενο διάστημα αναμένεται σειρά πρωτοβουλιών, με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα σε πολλές από αυτές, στις οποίες θα ανακοινώνονται πολιτικές συνεννοήσεις και συναντήσεις ή συγκλίσεις με πρόσωπα από τον κεντροαριστερό χώρο.

Δεν είναι μόνο ο χώρος του ΠΑΣΟΚ αλλά ο χώρος της Ανανεωτικής Αριστεράς αλλά και του Ποταμιού, που εκτιμά η κυβέρνηση ότι μπορεί να βρει συνομιλητές, στην προσπάθεια που κάνει να συγκροτήσει ένα προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη διαφαινόμενη- κατά τις δημοσκοπήσεις- εκλογική επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κάποιοι βουλευτές πάντως, εμφανίζονται μάλλον «μουδιασμένοι» όταν τους ζητείται από συνομιλητές τους σχόλιο για τον ανασχηματισμό, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες και δη τους εκλεγμένους.

Για την ώρα πάντως, αναμένεται με ενδιαφέρον μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση για τον προοδευτικό χώρο, που θα γίνει στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο στο ευρωκοινοβούλιο των Ευρωσοσιαλιστών Δημοκρατών, Ούντο Μπούλμαν, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει η κλήση προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να είναι διπλή και από το ευρωπαϊκό πεδίο και στην Ελλάδα.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πίεσης ερμηνεύουν κάποιοι και την πρωτοβουλία της Φώφης Γεννηματά να ταξιδέψει στο Βερολίνο, για να συναντήσει Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες και να δώσει άλλη εικόνα από αυτή που οι ίδιοι έχουν για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, συνομιλώντας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: .iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ