Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τσιτσιπάς: «Δεν είχα καμία βοήθεια από την ελληνική ομοσπονδία αλλά πλέον δεν την χρειάζομαι» (Video)

Το δύσκολο ξεκίνημα της καριέρας του θυμήθηκε σε συνέντευξή του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγες ώρες αναμετρηθεί με τον Ναδάλ με φόντο τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία απολύτως στήριξη από την ελληνική ομοσπονδία στα πρώτα του βήματα, αλλά έτσι όπως εξελίχθηκε η καριέρα του πλέον, δεν θέλει και καμία ομοσπονδία να βρίσκεται πίσω του.

«Στην αρχή τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Δεν είχα καμία βοήθεια από την ομοσπονδία. Έπρεπε να ταξιδεύω με δικά μου έξοδα, να έχω τους δικούς μου προπονητές. Δεν ήταν εύκολο», λέει ο Τσιτσιπάς, που πλέον μοιάζει ανακουφισμένος με την εξέλιξη που πήρε η καριέρα του. «Τώρα όμως είμαι σε μια φάση της ζωής μου που τα πράγματα έχουν αλλάξει και δε χρειάζομαι καμία ομοσπονδία να με στηρίζει. Έχω την ακαδημία τένις του Μουράτογλου που με στηρίζει πολύ».

 

Ακολούθως, ο Έλληνας τενίστας δηλώνει υπερήφανος που παίζει με τα ελληνικά χρώματα: «Είμαι πολύ περήφανος που εκπροσωπώ την Ελλάδα, μία χώρα που δεν έχει παράδοση και κορυφαίους αθλητές στο τένις. Προφανώς θέλω να γράψω ιστορία και να κάνω το τένις ακόμα πιο δημοφιλές άθλημα στην πατρίδα μου», ανέφερε και στην συνέχεια αποκάλυψε πόσο πολύ του αρέσει όλο αυτό το ταξίδι.

«Το τένις μου επιτρέπει τα ταξίδια αν και υπάρχουν μέρη που δεν έχουν τουρνουά και θέλω να τα επισκεφτώ. Ελπίζω να το κάνω κάποια μέρα στις διακοπές μου. Δημιουργώ μόνος μου τα βίντεο και ασχολούμαι πολύ με τις κάμερες αυτήν την περίοδο. Προσπαθώ να βρω την τέλεια κάμερα που θα ταιριάξει με το ταξιδιωτικό μου vlog. Μου αρέσει πολύ και η φωτογραφία. Λατρεύω τη δημιουργία», καταλήγει, προτού αποκαλύψει την ευχή των γενεθλίων του και χαρακτηρίσει με 3 λέξεις τον χαρακτήρα του.

«Ταπεινός, ευτυχισμένος και ευγενικός». Όσο για την ευχή με αφορμή τα κεράκια που θα σβήσει; «Αν και είναι μυστική θα την πω. Είναι να κερδίσω ένα γκραν σλαμ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ