Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τα ράντζα πνίγουν το Γενικό Κρατικό Νίκαιας! ΦΩΤΟ

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το μεγάλο νοσοκομείο του Πειραιά είναι δραματικά. Η χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου, που ολοκληρώθηκε το πρωί της Τρίτης, έχει στον απολογισμό της δεκάδες ράντζα στις κλινικές καθώς και 6 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Στη διάρκεια της εφημερίας οι γιατροί εξέτασαν 1.500 άτομα, εκ των οποίων οι 310 εισήχθησαν για νοσηλεία, δηλαδή το 1/5 όσων επισκέφθηκαν το νοσοκομείο! Το φορτίο του τριτοβάθμιου νοσοκομείου είναι τεράστιο και απλώς αναδεικνύει και την τεράστια έλλειψη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ), «μεταρρύθμιση» την οποία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δημιουργεί τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά με ισχνό αποτέλεσμα. Στην Α’ καρδιολογική κλινική εισήχθηκαν 36 ασθενείς και οι 20 εξ’ αυτών, σοβαρά καρδιολογικά περιστατικά, βρίσκονται σε ράντζα στους διαδρόμους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/4/2024

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 20/4/2024 Σάββατο με εξάγωνο Άρη/ Ουρανού και η μέρα είναι εκπληκτική για να τολμήσουμε σε αλλαγές, να παρακινηθούμε να κάνουμε νέα πράγματα...