Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κουβέλης: Όχι σε δημοψήφισμα για τις Πρέσπες – Με προσθήκη μαθημάτων η αναβάθμιση των ΤΕΙ (video)

«Πληροφορούμαι ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας για τη Novartis ήταν έτοιμος να φύγει στο εξωτερικό με την οικογένειά του και την οικοσκευή του, πράγμα που μάλλον δείχνει ότι αξιολογώντας νέα στοιχεία, που τον μετέτρεψαν σε κατηγορούμενο, είχε επιλέξει να φύγει, να εξαφανιστεί.

Από την ώρα που του αποδίδεται κατηγορία, αν θα είναι κατηγορούμενος, θα είναι κατηγορούμενος, όχι προστατευόμενος μάρτυρας» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Focus 103,6 αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και τον προστατευόμενο μάρτυρα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.
Σχετικά με την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του συγκεκριμένου μάρτυρα από τον Παύλο Πολάκη, ο κ. Κουβέλης δήλωσε:
«Η απαγόρευση δημοσιοποίησης στοιχείων ισχύει γενικότερα για τη διαδικασία της ανάκρισης, αλλά όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η όποια διαρροή αξιοποιείται από εσάς τους δημοσιογράφους, κατά συνέπεια κακώς εμπλέκεται το όνομα του κ. Πολάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο κ. Πολάκης δεν γνωρίζω να έχει δώσει στοιχεία, είναι άλλης τάξεως ζήτημα το ζήτημα της φωτογραφίας και δεν είναι μόνο από τον κ. Πολάκη, είναι από σειρά και άλλων… αλλά δεν θα ήθελα αυτήν την ώρα να αξιολογώ συγκεκριμένες συμπεριφορές δημοσιογράφων και άλλων παραγόντων.
Η δημοσιοποίηση του ονόματος του συγκεκριμένου προσώπου έχει γίνει με χίλιους άλλους τρόπους. Αν θέλετε να ισομοιράσετε το λάθος θα πρέπει να δούμε αν ο κ. Πολάκης ήταν αυτός που το έδωσε, ή εκείνος που το πληροφορήθηκε, όπως το πληροφορήθηκα εγώ κι άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου. Μπορεί και να το ήξερε το όνομά του από τον Φεβρουάριο, άλλωστε το συγκεκριμένο πρόσωπο είχε τα χαρακτηριστικά του προστατευόμενου μάρτυρα.»
Για την παραίτηση Γραμμένου, μετά την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό για συνένωση του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο κ. Κουβέλης είπε:
«Τιμώ την επιστημοσύνη του κ. Γραμμένου. Διαφωνώ με την θέση του όμως για την αναβάθμιση των ΤΕΙ, γιατί θα προστεθούν συμπληρωματικά μαθήματα, που θα αναβαθμίσουν όντως τις σπουδές, ώστε να μπορούν να ενταχθούν στην πανεπιστημιακή κατηγορία. Γιατί αυτή η αναβάθμιση, έχει ως αναγκαία προϋπόθεση την προσθήκη συγκεκριμένων μαθημάτων, που στηρίζουν και δικαιολογούν απόλυτα την αναβάθμιση.»
Τέλος, για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και τον χρόνο των εκλογών ο κ. Κουβέλης σημείωσε:
«Ανεξάρτητα από το στοιχείο της συμφωνίας των Πρεσπών και πότε θα έρθει η συμφωνία στη Βουλή, πιστεύω ότι η κυβέρνηση πρέπει να προκηρύξει εκλογές στο τέλος της συνταγματικής της θητείας. Η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει με την αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Το δημοψήφισμα θα περιέπλεκε το ζήτημα, γιατί ήδη έχει γίνει δημόσιος διάλογος, ήδη έχει καταγραφεί η επιχειρηματολογία της μιας και της άλλης πλευράς. Το δημοψήφισμα δεν είναι πανάκεια για κάθε πολιτική διαφορά, ειδικά όταν αυτή η πολιτική διαφορά εντάσσεται σε μία στείρα διελκυστίνδα, που επιλέγει η αντιπολίτευση, προκειμένου όχι να αντιπολιτευθεί αυτήν καθεαυτή την συμφωνία, αλλά την κυβέρνηση.»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ