Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εγκρίθηκε ο διορισμός Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Μετά τις κόντρες και τη σκληρή αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό, το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε ξανά, αυτή τη φορά στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό της Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Τελικά η Βασιλική Θάνου υπερψηφίστηκε από την επιτροπή της βουλής ως νέα πρόεδρος της αρχής ανταγωνισμού. Πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας των ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπερψηφίστηκε από την Ένωση Κεντρώων και από την Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε Παρών.

Εγκωμιαστικά για την Βασιλική Θάνου ήταν ακόμα και τα σχόλια του εκπροσώπου του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, παρότι δεσμευόμενος από τη γραμμή του κόμματος ψήφισε ΠΑΡΩΝ.

Η ακρόαση της Βασιλικής Θάνου ξεκίνησε με σφοδρή επίθεση από τον Μάκη Βορίδη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με συγχαρητήρια από τον Γιάννη Δραγασάκη στη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού πριν καν υπάρξει έγκριση για τον διορισμό της, αλλά και με την ίδια τη Βασιλική Θάνου να απαντάει στην αντιπολίτευση ότι δεν θα μπορεί κανείς να τη βγάλει από τη θέση που θα διοριστεί, παρά μόνο αν παραιτηθεί η ίδια.

Μάλιστα ο κ. Βορίδης άφησε να εννοηθεί ότι αν τελικά η κυρία Θάνου επιλεγεί για τη συγκεκριμένη θέση, η επιλογή αυτή δεν θα δεσμεύει τη ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να τη διατηρήσει στη θέση της.

«Για τη ΝΔ η συγκεκριμένη πρόταση είναι προκλητική, απαράδεκτη.

Η πρόταση αυτή υπονομεύει την ανεξαρτησία της Αρχής. Γεννά ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της Αρχής και λέμε από τώρα ότι ως τέτοιο θα το αντιμετωπίσουμε αν η κυβέρνηση επιμείνει στη θέση της», είπε ο Μάκης Βορίδης.

Τελικά η κ. Θάνου εγκρίθηκε με τις θετικές ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Ενωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής, το ΚΚΕ ψήφισε παρών και κατά ψήφισε η Νέα Δημοκρατία , η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ