Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον Κώστα Γκιουλέκα καταλήγει η ΝΔ για το Δήμο Θεσσαλονίκης – Επιλογή νίκης απέναντι σε Μπουτάρη δείχνει δημοσκόπηση

Σε πολιτική υποψηφιότητα για τον δήμο Θεσσαλονίκης προσανατολίζεται η Νέα Δημοκρατία, με τη στήριξή της να πηγαίνει κατά πάσα πιθανότητα τελικά στον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Κώστα Γκιουλέκα, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποιο άλλο όνομα, αφού άλλα δύο εξετάζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πειραιώς το όνομα που προκρίνεται ως καλύτερη επιλογή, «επιλογή συσπείρωσης και νίκης», όπως μας την ανέφεραν, είναι αυτό του κ. Γκιουλέκα. Θα προβάλει και ως άτυπη ρεβάνς από τη διοίκηση Μπουτάρη, εφόσον η «Πρωτοβουλία» κατεβεί στις εκλογές με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο.

Ο κ. Γκιουλέκας μάλιστα «ζυγίστηκε» και σε πρόσφατη δημοσκόπηση, που έγινε στη Θεσσαλονίκη και έχει πλήρη γνώση των αποτελεσμάτων της η Πειραιώς, και βρέθηκε σε πολύ καλή θέση και σε επίπεδο δημοφιλίας, αλλά και σε επίπεδο «κόντρας» με τον κ. Μπουτάρη.

Πριν τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, ο κ. Γκιουλέκας δεν εμφανιζόταν ιδιαιτέρως πρόθυμος να είναι υποψήφιος δήμαρχος εκ νέου. Πλέον όμως φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο και εφόσον λυθούν κάποια ζητήματα να πάρει την απόφαση. Εφόσον βέβαια αποφασίσει πρώτη η Νέα Δημοκρατία.

Διότι, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως εκτός του κ. Γκιουλέκα στο τραπέζι των επιλογών είναι και το όνομα της βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Έλενας Ράπτη, αλλά και του δημοτικού συμβούλου, Δημήτρη Κούβελα.

Η μεν κ. Ράπτη, το όνομα της οποίας είχε κυκλοφορήσει ως σενάριο εδώ και αρκετούς μήνες, παραμένει στην επιθυμία της να είναι ξανά υποψήφια βουλευτής.

Ο κ. Κούβελας από την πλευρά του τηρεί στάση αναμονής. Πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι έχει ενημερώσει για τις προσδοκίες του τον κ. Μητσοτάκη, όχι μόνο μια φορά…, και είναι στο… περίμενε. Το όνομά του είναι στο τραπέζι των επιλογών.

(Με πληροφορίες από Voria.gr)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ