Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Θεοδωράκης σε Μάρκου: Τα ψηλοτάκουνά σας δε φθάνουν στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης, πάρτε τις γόβες σας και…(VIDEO)

«Απαραίτητο πρώτο βήμα η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού
«Το ερώτημα είναι αν μποροούμε να κινηθούμε πέρα από τους τίτλους και θα συνθήματα, το “ναι” και το “όχι”», ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Σταύρος Θεοδωράκης και ξεκαθάρισε πως δε θα θυσιάσει τις πεποιθήσεις του για να παραμείνει στη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό, συνέδεσε το πολιτικό κόστος τόσο με τον λαϊκισμό, όσο και με τον συντηρητισμό.

Ως προς το μακεδονικό, τάχθηκε καθαρά υπέρ της λύσης, λέγοντας ότι είναι πάγια θέση του Ποταμιού. «Θα πρέπει να δώσουμε το χέρι μας στους γειτονές μας να γίνουν μέλη της ΕΕ και να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια» σημείωσε.

Χαρακτήρισε απαραίτητο πρώτο βήμα τη συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ» και προσέθεσε ότι «οι αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια μαρτυρούν ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο».

Επεισόδιο με τη Μάρκου…

Την ώρα που μιλούσε για τη Θεσσαλονίκη ο κ. Θεοδωράκης δέχθηκε παρέμβαση από την Κατερίνα Μάρκου πως δε μπορεί να πάει να τα πει αυτά στις γειτονιές της πόλης.

«Τα ψηλοτάκουνά σας δε φθάνουν στις γειτονιές της Θεσσαονίκης, πάρτε τις γόβες σας και πηγαίνετε να ακούσετε τον κόσμο» αντέταξε ο πρόεδρος του Ποταμιού, δείχνοντας και τη δυσφορία του για την προσχώρησή της στη ΝΔ. Έκανε και ένα προσωπικό ερώτημα στην πρώην βουλευτή του κόμματός τους: «Δάνειο ζητήσατε από τη ΝΔ»; Να την χαίρεστε, είπε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στα προαπαιτούμενα ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για νέο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, αλλά με βαριές υποχρεώσεις για όλους. «Θα εισπράξετε ένα όχι για την οικονομική σας πολιτική, αλλά τις ερχόμενες ημέρες θα είμαστε παρόντες για να συζητήσουμε τα εθνικά» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ