Για να υπάρξει απόφαση αναβολής θα πρέπει να υπάρξει απόφαση έκδοσης, όμως τέτοια απόφαση δεν υπήρξε ποτέ, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών απαντώντας στο δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με τo οποίο αναβάλλεται η έκδοση νέου δεκαετούς ομολόγου λόγω του αυξημένου πολιτικού κινδύνου στην Ιταλία.

Οι ίδιοι κύκλοι παραπέμπουν το θέμα των εκδόσεων στον ΟΔΔΗΧ, που «έχει τη γενική εντολή από πέρυσι το καλοκαίρι, να κάνει -όπως έχει ήδη κάνει- δοκιμαστικές εξόδους στις αγορές».

«Οι εκδόσεις ομολόγων αποφασίζονται με τεχνοκρατικά κριτήρια από τον ΟΔΔΗΧ, ο οποίος διαθέτει την απαραίτητη εμπειρία και τεχνογνωσία για την επιλογή του κατάλληλου χρόνου» προσθέτουν.

Η κυβέρνηση δεν κάνει πολιτική εντυπωσιασμού με εκδόσεις ομολόγων, όπως συνήθιζαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις καταλήγουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε ότι η Αθήνα σχεδίαζε την πρώτη έκδοση 10ετούς ομολόγου μετά από δέκα χρόνια, μέσα στο καλοκαίρι και κατά προτίμηση πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον προσεχή Αύγουστο για να εξασφαλίσει ότι υπάρχει συνέχεια.

Ωστόσο, αξιωματούχοι ανέφεραν στο Reuters ότι το συγκεκριμένο σχέδιο φαίνεται πως αναβάλλεται για το φθινόπωρο, όταν η Ελλάδα, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ελπίζει ότι θα έχει διασφαλίσει τη συμφωνία για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους.

Πηγή: reader.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top