Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

FAZ: Η ελληνική οικονομία ανεβάζει ταχύτητες – Αδιάκοπη ανάπτυξη εδώ και πέντε τρίμηνα

Θετικά σχόλια της γερμανικής εφημερίδας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

«Η ελληνική οικονομία ανεβάζει ταχύτητες» είναι ο τίτλος άρθρου της συντηρητικής γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), η οποία επισημαίνει:

«Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να ζητήσει νέα δάνεια. Τώρα φαίνεται πως η (ελληνική) οικονομία εξυπηρετεί τους στόχους της, αφού η ανάπτυξή της γίνεται ολοένα και πιο γρήγορη. Χάρη στις αυξημένες εξαγωγές, η ελληνική οικονομία ανέβασε ταχύτητες το πρώτο τρίμηνο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,8% σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η ΕΛΣΤΑΤ στην Αθήνα. Έτσι, η ανάπτυξη “έτρεξε” με τετραπλάσιους ρυθμούς σε σχέση με τις μέχρι τώρα ταχύτητες και με ρυθμό διπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Εδώ και πέντε τρίμηνα, η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται αδιάκοπα».

Τέλος, η FAZ σημειώνει ότι «η Ελλάδα βρισκόταν επί μακρόν σε οικονομική ύφεση. Κατά τη διάρκειά της, το ΑΕΠ μειώθηκε κατά περίπου ένα τέταρτο. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θέλει να οδηγήσει τη χώρα του σε βιώσιμη ανάπτυξη με ένα επενδυτικό σχέδιο, μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος βοήθειας το καλοκαίρι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ