Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γιατί πρέπει να γίνει Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για το θέμα της εκχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ ( (Δείτε Εδώ) η μόνη λύση θεωρούμε ότι είναι αυτή του δημοψηφίσματος. 

Γιατί πρέπει να γίνει Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό

Γιατί στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Γιατί ο λαός δεν είναι άμοιρος ευθυνών.
Γιατί το όνομα της Μακεδονίας μόνο ο Ελληνικός Λαός μπορεί να το εκχωρήσει.
Γιατί οι Σκοπιανοί θα κάνουν δημοψήφισμα,
Γιατί το καλοκαίρι το 2015 έγινε δημοψήφισμα, παρόλο που το ερώτημα ΔΕΝ υπήρχε.
Γιατί σε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα εμπλακούμε στις γνωστές εσωτερικές αψιμαχίες που μόνο στόχο έχουν την κυβερνητική αλλαγή και όχι την ουσία του ζητήματος.
Γιατί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, μετά την ιστορική σύσκεψη πολιτικών αρχηγών που πραγματοποιήθηκε στις 13 Απριλίου του 1992, ώστε να βρεθεί μία κοινή γραμμή στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ήταν η εξής: «Η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει το ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο εάν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ στις 16 Δεκεμβρίου του 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν υπάρχει η λέξη Μακεδονία».
Γιατί από τότε δεν έχει υπάρξει άλλη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών.
Γιατί η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων. (‘Αρθρο 120, παράγραφος 2)
Η συντακτική ομάδα του logiastarata.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 89 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της δραματικής σειράς ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ που ξεκίνησε στο MEGA. Επεισόδιο 89 Η Βάσω περιμένει εναγωνίως τον Άγγελο για τον αρραβώνα. Αντί για εκείνον όμως...