Μεταγγίσεις πολιτικού προσωπικού βρίσκονται σε εξέλιξη, που δείχνουν ότι οι δίαυλοι επικοινωνίας Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Παπανδρέου όχι μόνο καλά κρατούν, αλλά και εδραιώνονται όλο και πιο στέρεα μέρα με τη μέρα.

Τελευταία κίνηση από πλευράς Μαξίμου είναι ο διορισμός σε κατ' ουσίαν κυβερνητική θέση μιας πρώην πολιτεύτριας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) του Γιώργου Παπανδρέου.
Συγκεκριμένα, στις 7 Μαΐου η Ευανθία Ζερβούδη διορίστηκε με απόφαση του πρωθυπουργού ως ειδική σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης.

Ο διορισμός

Οπως αναφέρεται στον διορισμό της με αριθμό πρωτοκόλλου Υ29: «Διορίζουμε από 7/5/2018 την Ευανθία Ζερβούδη του Κωνσταντίνου, κάτοχο διδακτορικού διπλώματος, στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης, σε προβλεπόμενη κενή θέση Ειδικής Συμβούλου με το 17ο μισθολογικό κλιμάκιο της ΠΕ κατηγορίας».

Η κυρία Ζερβούδη, η οποία είναι επιστημονική συνεργάτιδα στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ήταν υποψήφια βουλευτής με το ΚΙΔΗΣΟ τον Ιανουάριο του 2015 στον νομό Χίου. Είχε ακολουθήσει τον Γιώργο Παπανδρέου στη μοναδική εκλογική μάχη στην οποία κατέβηκε το κόμμα του μοιραίου πρώην πρωθυπουργού μετά τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ, το 2014, στα 40 χρόνια από την ίδρυσή του.
Οι γέφυρες άρχισαν να χτίζονται από το 2016 μεταξύ των Παπανδρέου και Τσίπρα, από την πρώτη τότε συνάντησή τους μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Συνάντηση

Προ λίγων εβδομάδων, στις 9 Μαΐου, ο Γιώργος Παπανδρέου με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς έγινε δεκτός από τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και, μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σήμερα στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής με δηλώσεις του έπειτα από τη εκείνη τη συνάντηση είχε μιλήσει για την ανάγκη συναίνεσης και συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για τα εθνικά -και όχι μόνο- θέματα της χώρας.

Ο διορισμός μιας πρώην υποψήφιας βουλευτού του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου σε κυβερνητική θέση έρχεται ως επιστέγασμα των διαύλων επικοινωνίας και τροφοδοτεί περαιτέρω τις διεργασίες για τη σύγκλιση των δύο χώρων

+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top