Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ν. Κακλαμάνης: Το Σκοπιανό μπορεί να φέρει πρόταση μομφής και εκλογές

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από πλευράς της ΝΔ, με αφορμή το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο βουλευτής του κόμματος Νικήτας Κακλαμάνης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Ραδιόφωνο 24/7, εκτίμησε ότι το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας μπορεί να φέρει εγγύτερα τον χρόνο των εκλογών, ειδικά λόγω των διαφορών μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ στο ζήτημα της χρήσης του όρου “Μακεδονία”.

Σε σχέση με τα συλλαλητήρια που προγραμματίζονται άμεσα ενάντια στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, ο κ. Κακλαμάνης εξέφρασε προβληματισμό για ορισμένες θέσεις που έχουν εκφράσει διοργανωτές. “Δεν πρέπει να είναι συνεχώς καταγγελτικός ο λόγος έναντι όλου του πολιτικού συστήματος. Δεν με βρίσκουν σύμφωνο τα περί εσχάτης προδοσίας. Δεν έχει τύχη οποιαδήποτε προσπάθεια για δημιουργία ελληνικής “Λέγκας του Βορρά”. Μπορεί κάποιοι να το επιδιώκουν, αλλά θα αποτύχουν”, είπε.

Ο Ν. Κακλαμάνης, μιλώντας για ενδεχόμενες μετεκλογικές εξελίξεις, σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης “έχει πει ότι θα απευθύνει πρόσκληση, όχι παράκληση, για συνεργασία σε όμορους χώρους για συγκεκριμένα θέματα όπως η αλλαγή εκλογικού νόμου ή η συνταγματική αναθεώρηση”.

Κάλεσε δε το Κίνημα Αλλαγής να καταλήξει στην τελική του γραμμή για τις συνεργασίες, καθώς, όπως ανέφερε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, “βλέπουμε. Παπανδρέου και Ραγκούση να λένε ποτέ με τη ΝΔ. Με τέτοιες απόψεις δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ – Spoiler: Ο Στέφανος κάνει μοιραία συμμαχία

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στη συνέχεια του Β’ κύκλου της σειράς ΕΡΩΤΑΣ ΦΥΓΑΣ  Η Αλεξάνδρα ξεκινάει να συνέρχεται, μετά την απρόσμενη συνάντηση με την Μαργέτα που την...