Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πατούλης: Φορτώνει με νέα χαράτσια τους πολίτες της Αττικής η Δούρου

»Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, να αυξήσουν κατά 12% την προσωρινή τιμή της εισφοράς των ΟΤΑ, διαμορφώνοντάς την στα 49 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενων απορριμμάτων για το έτος 2018 (από τα 45 ευρώ ανά τόνο που είχε καθοριστεί για το 2016), είναι ακατανόητη και παράλογη», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ
Ο τελευταίος χρόνος της θητείας της κ. Ρένας Δούρου στο «τιμόνι» της ηγεσίας της Περιφέρειας Αττικής επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, υποστηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης.

«Αφού πληρώσαμε ακριβά, με απώλεια ανθρώπινων ζωών, την ανικανότητά της να διαχειριστεί το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Αττικής, τώρα καλούμαστε όλοι να πληρώσουμε πανάκριβα την αποτυχία της και στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων», σημειώνει η Ένωση και συνεχίζει:

«Η κ. Δούρου υπέκλεψε την ψήφο των πολιτών, κάνοντας “σημαία” της προεκλογικής της εκστρατείας το ζήτημα των σκουπιδιών και το Γραμματικό. Σε λιγότερο όμως από τέσσερα χρόνια ήρθε αντιμέτωπη με τα ψέματά της σε ένα ακόμη μεγάλο ζήτημα.

]Αντί να παρουσιάσει ένα νέο, ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, όπως υποσχέθηκε, αρκέστηκε στο να ανατρέψει τον σχεδιασμό που ήδη υπήρχε, με τα όποια λάθη αυτός είχε. Έμεινε στις καταγγελίες σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας, αλλά δεν έκανε ούτε ένα βήμα μπροστά στην υιοθέτηση νέων πολιτικών.

»Υποσχέθηκε μείωση της ποσότητας των σκουπιδιών που θα θάβονται στον ΧΥΤΑ και το μόνο που πέτυχε ήταν να παραμείνει στα ίδια επίπεδα με παλιότερα.

»Η κ. Δούρου υποσχέθηκε αύξηση της ανακύκλωσης και το μόνο που καταφέρνει είναι να αυξήσει τα χαράτσια για τους κατοίκους της Αττικής.

»Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όσο και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ, να αυξήσουν κατά 12% την προσωρινή τιμή της εισφοράς των ΟΤΑ, διαμορφώνοντάς την στα 49 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενων απορριμμάτων για το έτος 2018 (από τα 45 ευρώ ανά τόνο που είχε καθοριστεί για το 2016), είναι ακατανόητη και παράλογη.

»Σε μια περίοδο που όλοι οι Δήμοι δίνουν υπεράνθρωπο αγώνα να κρατήσουν χαμηλά τα ανταποδοτικά τέλη, χωρίς να υποβαθμίζουν ταυτόχρονα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην καθαριότητα, προκειμένου να στηρίξουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις των τοπικών τους κοινωνιών, η κ. Δούρου βάζει νέα χαράτσια.

»Η κ. Δούρου αποδεικνύεται ανίκανη και ανήμπορη να εφαρμόσει τον περιφερειακό σχεδιασμό που η ίδια εισηγήθηκε και ψήφισε. Κι επιλέγει την εύκολη λύση της αύξησης της επιβάρυνσης των πολιτών.

»Την καταγγέλλουμε για την απόφασή της αυτή. Και κρούουμε από τώρα τον κώδωνα του κινδύνου για την επόμενη μέρα.

»Ο ΧΥΤΑ της Φυλής λειτουργεί ήδη πάνω από τα όριά του και η Αττική κινδυνεύει, από την επόμενη κιόλας μέρα που η κ. Δούρου θα ολοκληρώσει την αποτυχημένη θητεία της, να πνιγεί στα σκουπίδια και να καταστεί η νέα “Νάπολη” της Ευρώπης.

»Πολύ φοβόμαστε ότι τον θλιβερό απολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων, θα τον πληρώσουν πανάκριβα οι πολίτες πολύ σύντομα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ