Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμμένος: Δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία – Όποιος το κάνει από τους ΑΝΕΛ, θα διαγραφεί

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ που θα σφραγίσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό, ο κυβερνητικός του εταίρος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να την ψηφίσει, προειδοποιώντας μάλιστα τους βουλευτές του κόμματός του με διαγραφή αν διαφοροποιηθούν! Μάλιστα, κουνώντας το δάχτυλο στη ΝΔ, την κάλεσε να πάρει ξεκάθαρη θέση απέναντι στον λαό.

«Δεν συμφωνούμε και δεν θα ψηφίσουμε τη συμφωνία», τόνισε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρόσθεσε:

«Θα πρέπει να συγκληθεί και συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να αλλάξει συμφωνία του 1992. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτή η συμφωνία δεκτή, είτε από δημοψήφισμα είτε από την πλειοψηφία της βουλής των Σκοπίων. Η κέρδισε από τις διαπραγματεύσεις ότι δεν θα είναι αυτή που αποκόπτει την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Οι θέσεις της Ελλάδας ήταν προς την κατεύθυνση της λύσης, αν και διαφωνούμε».

«Καλώ και τα άλλα κόμματα να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, ιδίως στη ΝΔ, να πουν από τώρα αν συμφωνούν ή όχι με τη συμφωνία. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι, δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία από τη στιγμή που περιλαμβάνει τον όρο ‘Μακεδονία’», υπογράμμισε ο κ. Καμμένος.

«Η κύρωση της συμφωνίας μπορεί να πάει και μετά τις εκλογές», επισήμανε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία ΑΝΕΛ – ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Μετά τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα έχει βγει για πάντα από την εποχή των Μνημονίων. Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα είναι έντιμη, ο καθένας έχει κρατήσει τις δικές του έντιμες γραμμές».

Επίσης, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πρόθεσή του να ενισχύσει το μηχανισμό του κόμματος ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων.
Όπως ανακοίνωσε η μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου αναλαμβάνει συντονίστρια του εκλογικού μηχανισμού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου των ΑΝΕΛ αναλαμβάνει ο Θ. Τουσουνίδης.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ