Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τζιτζικώστας για Σκοπιανό: Απαράδεκτη η συμφωνία, αποτελεί εθνική ήττα – Μόνη λύση το δημοψήφισμα ή οι εκλογές

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων χαρακτήρισε τη συμφωνία με τα Σκόπια απαράδεκτη, επισημαίνοντας ότι όχι μόνο δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα.

Με δεδομένο,  ότι αυτή η απαράδεκτη ‘συμφωνία’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, αλλά πρόταση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ η μόνη λύση σύμφωνα με τον κ.Τζιτζικώστα είναι να την κρίνει ο λαός είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα.
Αναλυτικά ο περιφερειάρχης δήλωσε:
«Το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τα Σκόπια δεν αποτελεί λύση, αλλά εθνική ήττα. Υποχωρώντας στο όνομα και αναγνωρίζοντας στα Σκόπια μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα, σε καμιά περίπτωση δεν διασφαλίζεται το εθνικό συμφέρον. Με δεδομένο ότι αυτή η απαράδεκτη ‘συμφωνία’ δεν αποτελεί κυβερνητική πρόταση, αλλά πρόταση μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, η μόνη λύση είναι να την κρίνει ο λαός, είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΣΟΚ: Οι 8 νέοι υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές – Τα βιογραφικά τους

Τους οκτώ νέους υποψήφιους για τις ευρωεκλογές ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν αναλυτικά τα βιογραφικά τους: Αδάμου Κωνσταντίνα Η Κωνσταντίνα Αδάμου είναι Ιστορικός-Διεθνολόγος. Εκλέχθηκε Βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου...