Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στην κόψη του ξυραφιού η ενότητα του Κινήματος Αλλαγής

Αποφασισμένη να πάει μέχρι τέλους και να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της μέσα στο Κίνημα Αλλαγής εμφανίστηκε η Φώφη Γεννηματά αδιαφορώντας ακόμη και για τυχόν διαλυτικά φαινόμενα.

Από το περιβάλλον της κας Γεννηματά ξεκαθαρίζουν ότι με τη θέση της δεν έκανε τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από το να εκφράσει τη βάση του κόμματος.

Όποιος θέλει συνεχίζει μαζί μας

Νωρίτερα και μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής από τη ΝΔ συνεδρίασε η ΚΟ και εκεί επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της θέσης της προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα Βουλευτής μετά τη συνάντηση σημείωνε ότι επιτέλους πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με τις αποφάσεις που λαμβάνονται.

Στο ΠΑΣΟΚ η μόνιμη επωδός από την ώρα που η κα Γεννηματά βγήκε με ανακοίνωση κατά της συμφωνίας είναι ότι «επιτέλους πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους» κι όποιος θέλει συνεχίζει με το Κίνημα Αλλαγής.

Από την ΚΟ της ΔΗΣΥ απουσίαζε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος που και αυτός τάχθηκε υπερ της συμφωνίας. Μάλιστα μετά και τις βολές Θεοδωράκη κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το βήμα της βουλής και τις κατηγορίες που εξαπέλυσε για λαϊκισμό και κομματικό όφελος μπροστά στο εθνικό συμφέρον ο κ. Θεοχαρόπουλος συγκάλεσε την εκτελεστική γραμματεία.

Στην πρόταση μομφής θα κριθεί το μέλλον του ΚΙΝΑΛ

Η πίεση είναι μεγάλη και για το Ποτάμι. Η κα Γεννηματά θα δώσει σύμφωνα με πληροφορίες θα αξιοποιήσει το χαρακτήρα εξουσιοδότησης για την υπογραφή Κοτζιά στις Πρέσπες και με βάση αυτή την ερμηνεία θα φέρει ενώπιον των ευθυνών τους Θεοχαρόπουλο και Ποτάμι.

Στην περίπτωση αυτή Βουλευτές όπως ο Σπύρος Δανέλλης θα επιδιώξουν να μην απόσχουν από την πάγια θέση τους υπερ της συμφωνίας.

Σε καμία περίπτωση, όμως ξεκαθαρίζουν, δεν στηρίξουν την κυβέρνηση.

Kαμίνης: Η συμφωνία είναι καλή

Βλέποντας περιθώρια αλλαγών ο Δήμαρχος Αθηναίων ρίχνει στο τραπέζι τα δικά του χαρτιά για να πέσουν οι τόνοι στο Κίνημα Αλλαγής.

«Κανείς δεν είναι πιο πατριώτης ή πιο ορθολογιστής από τον άλλο .Η αρχική συμφωνία είναι θετική σε σχέση με το παρελθόν και η ευκαιρία λύσης μεγάλη».

Αυτά είναι τα βασικά επιχειρήματα του κ. Καμίνη με τα οποία στηρίζει τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ και παρεμβαίνοντας στη διαμάχη που έχει ανοίξει στο εσωτερικό μέτωπο του ΚΙΝΑΛ κάλεσε την πλευρά Γεννηματά «αντί λοιπόν να κραδαίνουμε τη μεζούρα του πατριωτισμού, ας γίνει η συζήτηση του τι επιπλέον θέλουμε στη συμφωνία και πως θα το πετύχουμε. Υπάρχει ο χρόνος υπάρχουν και οι τρόποι».

Mάλιστα καλεί τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να μη γίνουν μέρος της επιζήμιας στρατηγικής της κυβέρνησης με το διχασμό που προκαλεί στο Μακεδονικό καταπίνοντας το Μεσοπρόθεσμο και την ίδια στιγμή ζητά «να μη πλειοδοτήσουμε στην εθνικιστική υστερία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ξεπουλά τις προηγούμενες θέσεις της για τριάκοντα αργύρια εξουσίας» χρεώνοντας στη Δεξιά το ρόλο του βασικού υποκινητή των «αγανακτισμένων».

«Η Κεντροαριστερά θα ανασυνταχθεί, όχι όμως όπως σχεδιάζει ο κ. Τσίπρας. Ναι στη συζήτηση, ναι στη βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή για τις δύο χώρες, λύση στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ».

newpost.gr
 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ