Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δήμος Θεσσαλονίκης: Πληθαίνουν οι υποψήφιοι – Οι σίγουροι και τα ερωτηματικά



Ανοίγουν σιγά – σιγά τα χαρτιά τους οι υποψήφιοι.


Η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 έχει ξεκινήσει με αρκετούς να έχουν γνωστοποιήσει ήδη την απόφαση τους να διεκδικήσουν το δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι σίγουροι

Ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σχεδόν από την πρώτη ημέρα της εκλογής του είχε καταστήσει σαφές ότι θα διεκδικήσει εκ νέου το δημαρχιακό θώκο. Αυτό που μένει να φανεί είναι αν θα έχει την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή αν θα κατέβει ως ανεξάρτητος. Φυσικά με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και τα ονόματα που θα τον πλαισιώσουν, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του, αρκετά ήταν τα ανοιχτά μέτωπα που δημιουργήθηκαν μέσα στην παράταξη του.

Ο Χάρης Αηδονόπουλος με την παράταξη “Πρώτα η πόλη μας” ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει το δήμο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού – Προσφυγικού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης θα είναι σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ίδιος, ο Στέργιος Καλόγηρος. Πρόκειται για το δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του ΒΕΡΓΙΝΑ ΤV, ενώ ήταν και από τους πρωταγωνιστές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Ο Βασίλης Μωυσίδης ανακοίνωσ και αυτός την πρόθεση του να κατέβει υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 για το δήμο Θεσσαλονίκης. Προέρχεται από τον χώρο της Αστυνομίας, όπου διετέλεσε και Γενικός Διευθυντής ενώ από το 2017 ψηφίζεται στις εκλογές της Διεθνούς Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων.

Την υποψηφιότητά του στον δήμο Θεσσαλονίκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης των “Εντάξει” Εφραίμ Κυριζίδης παρουσιάζοντας την ομάδα του με όνομα “Θεσσαλονίκη Θετικά”.

Τα ερωτηματικά

Μεγάλο ερωτηματικό είναι το πρόσωπο το οποίο θα επιλέξει η ΝΔ προκειμένου να στηρίξει και επίσημα στην κούρσα για το δημαρχικό θώκο του κεντρικού δήμου.

Από εκεί και πέρα αναμένεται ποια στάση θα κρατήσουν τα πρόσωπα που ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του 2014, όπως οι: Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ιωάννης Δελής, Μάκης Στεργίου, Ελεάννα Ιωαννίδου, Γιώργος Ρακκάς, Γιάννης Κούτρας, Γιάννης Κουριανίδης και Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Τις προθέσεις του αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά το καλοκαίρι και ο Σπύρος Βούγιας.

Οι επόμενες κινήσεις αναμένονται και από την πλευρά του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου στον κεντρικό δήμο (εκλεγμένος με τη διοικούσα παράταξη “Πρωτοβουλία και πρώην αντιδήμαρχος του Γιάννη Μπουτάρη) ο οποίος συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ξεκαθάρισαν τη θέση τους

Ο Σταύρος Καλαφάτης αποκάλυψε ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσει το δημαρχικό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης το 2019, ενώ σε διάψευση των σεναρίων που κυκλοφόρησαν προχώρησαν η Έλενα Ράπτη και η Μαρία Σπυράκη από πλευράς ΝΔ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ