Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαύρες και στο χρώμα και στα… χαρτιά οι λιμουζίνες της Μυκόνου

Παριστάνοντας τους τουρίστες και μιλώντας αγγλικά, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ κατόρθωσαν να εξαρθρώσουν κύκλωμα οδηγών οι οποίοι προσέφεραν υπηρεσίες μεταφοράς με πολυτελή οχήματα χωρίς να έχουν δηλώσει το παραμικρό στις φορολογικές αρχές. Οι VIP υπηρεσίες κοστολογούνταν ακόμη και προς 350 ευρώ. Ήδη οι «τουρίστες ελεγκτές» έχουν πιάσει δουλειά σε πολλά νησιά του Αιγαίου από τις αρχές Μαίου. Οι έλεγχοι αποδίδουν καθώς σε πολλές επιχειρήσεις έχει ήδη επιβληθεί η ποινή του 48ωρου λουκέτου.

Οι ελεγκτές με… φύλλο πορείας για τη Μύκονο ή τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων προέρχονται από εφορίες εκτός Κυκλάδων με προφανή στόχο να μην είναι αναγνωρίσιμα πρόσωπα και να μην δέχονται πιέσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η ίδια πρακτική θα συνεχιστεί καθ’όλη τη διάρκεια του καλοκαιρίου καθώς εκτός από τις υποθέσεις που έρχονται στο προσκήνιο το μεγάλο κέρδος για τις φορολογικές αρχές είναι η αύξηση του ποσοστού φορολογικής συμμόρφωσης.

Η υπόθεση της Μυκόνου διερευνάται ήδη και από τις φορολογικές αλλά και από τις αστυνομικές αρχές καθώς εκτιμάται ότι το μοντέλο των «μαύρων μεταφορών» εφαρμόζεται σε πολλές νησιωτικές περιοχές και όχι μόνο στη Μύκονο. Η άγρα πελατών γίνεται μέσω διαδικτύου ή σε συνεργασία με άλλες τουριστικές επιχειρήσεις οι οποίες προωθούν τις υπηρεσίες μεταφοράς έναντι ανταλλάγματος.

Οι έλεγχοι των προηγούμενων ημερών έχουν αποδώσει και άλλα ευρήματα:
Στην Εύβοια, σε κέντρο συνεστιάσεων δεν είχε κοπεί απόδειξη 3100 ευρώ με αποτέλεσμα να επιλβηθεί διήμερο λουκέτο.
Στην Λαμία, κέντρο αισθητικής εντοπίστηκε να μην έκδοσει 21 αποδείξεις με αποτέλεσμα να επιβληθεί και πάλι διήμερο λουκέτο.
Στην Αχαϊα εντοπίστηκαν δύτο συσκευαστήρια, το ένα πατάτας και το άλλο λεμονιών, να διακινούν 29 τόνομους πατάτας και 22 τόνους λεμονιών χωρίς να υπάρχουν τα παραστατικά κτήσης των προϊόντων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ