Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τον σεισμό στην Αττική

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στις 23:50 της Τρίτης (1/5) στα βορειοανατολικά του νομού Αττικής.

O σεισμός θεωρείται επιφανειακός καθώς το εστιακό του βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εκτιμάται σε 26 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αθήνας, κοντά στην περιοχή του Γραμματικού.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Αττικής και, φυσικά, στην Αθήνα, χωρίς πάντως να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο, Ευθύμιος Λέκκας, καθώς μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, εξαιτίας του μικρού εστιακού του βάθους και σημείωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή έχει ξαναδώσει σεισμικές δονήσεις, χωρίς ωστόσο να συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας.

newpost.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΗΛΕΚΤΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 (VIDEO)

Δείτε το νέο επεισόδιο της σειράς ΗΛΕΚΤΡΑ που βλέπουμε στην ΕΡΤ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 118 «Μείνε μακριά από το παιδί μου», ουρλιάζει έξαλλη η Ηλέκτρα στον Παύλο. Ο Νάσος έχει...