Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πρωτοφανής αντιπαράθεση Κωνσταντινόπουλου – Βενιζέλου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε ευθείες βολές στον Ε. Βενιζέλο για τις δηλώσεις του υπέρ της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια. Σκληρή απάντηση του τέως.

Σκληρή προσωπική αντιπαράθεση ξέσπασε στο Κίνημα Αλλαγής μεταξύ του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Αρχικά , ο κ. Κωνσταντινόπουλος εξαπέλυσε ευθείες βολές στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις σημερινές δηλώσεις του υπέρ της αναδοχής τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, θέμα με το οποίο διαφωνούν περίπου οκτώ βουλευτές της ΔΗΣΥ.

«Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων! Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής Αρκαδίας.

Η επίθεση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Βενιζέλου, το γραφείο του οποίου εξέδωσε ανακοίνωση που απαντά στο βουλευτή:

«Ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν δέχεται μαθήματα αντιπολιτευτικής συνέπειας. Επιπλέον κανείς δεν έχει το πολιτικό και ηθικό δικαίωμα να χρησιμοποιεί ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων με κριτήρια στιγμιαίου τακτικισμού. Όποιος θέλει να κάνει αξιόπιστη αντιπολίτευση έχει πολλά αλλά θέματα να επιλέξει. Τέλος, η αυτονομία των πολιτικών χώρων δεν είναι ρητορική δήλωση, αλλά αποτέλεσμα που προκύπτει μέσα από σταθερές και καθαρές θέσεις στα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο. Ορισμένοι θα έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη συστολή».
Τι είπε νωρίτερα ο Ε. Βενιζέλος για την αναδοχή

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην συνεδρίαση της επιτροπής παρακολούθησης των αποφάσεων ευρωπαικών δικαστηρίων εξήγησε ότι «αφού ο νόμος προβλέπει σύμφωνο συμβίωσης για αναδοχή, δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ εταρόφυλων και ομόφυλων. Θα εξεταστούν ισότιμα από κοινωνική υπηρεσία και τη δικαιοσύνη. Η νομολογία προβλέπει ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν υποχρέωση να προβλέψουν και γάμο. Ο αποκλεισμός από υπόθεση υιοθεσίας ομοφυλόφιλης γυναίκας, παραβιάζει άρθρα της Σύμβασης. Ο αποκλεισμός διαζευγμένου πατέρα που είναι ομοφυλόφιλος από επαφή με κόρη του, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η προστασία των δικαιώμάτων, ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας. Φυσικό τέκνο δικαιούνται να αποκτήσουν και ομοφυλόφιλα
άτομα. Σέβομαι απολύτως την ηθική ατομική και χριστιανική της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά νομοθετούμε αλλιώς ως Πολιτεία”, είπε ο κ. Βενιζέλος.

Δείτε τι έγραψε ο κ. Κωνσταντινόπουλος στο twitter:

Τώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για την αναδοχή, περιμένω «ύμνους» των Συριζαίων!
Το χειρότερο όμως είναι Κυριακή να «χτίζεις» στην Καθημερινή και Πέμπτη να «γκρεμίζεις»στη Βουλή! Η επιστημονική σου άποψη να αναιρεί την πολιτική σου θέση!

thetoc.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ