Σύμφωνα με πληροφορίες χορηγήθηκε άσυλο σε δεύτερο Τούρκο στρατιωτικό από τη Δευτεροβάθμια επιροπή ασύλου.

Ελεύθερος αναμένεται να αφεθεί και δεύτερος Τούρκος στρατιωτικός από τους 8 που είχαν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας και είχαν καταφύγει με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη κατά τη διάρκεια των γεγονότων της απόπειρας πραξικοπήματος που είχε εκδηλωθεί στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016.

Ύστερα από απόφαση της δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, και δεύτερος Τούρκος αξιωματικός που κατηγορείται από το καθεστώς Ερντογάν για ανάμειξη στην απόπειρα πραξικοπήματος στην γειτονική χώρα πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες είχε αφεθεί ελεύθερος ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου μετά από απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ο Σουλειμάν Οσκαϊνακτσί φρουρείται από αστυνομικές δυνάμεις, έχει υποχρέωση καθημερινής εμφάνισης στην τοπική αστυνομική αρχή ενώ είναι άγνωστο το που κρατείται.
Στην Τουρκία η είδηση έχει γίνει ήδη πρωτοσέλιδο καθώς οι περισσότερες εφημερίδες κάνουν λόγο για ένα ακόμη σκάνδαλο από την ελληνική Δικαιοσύνη επειδή απελευθερώνει και δεύτερο πραξικοπηματία.
Η απόφαση, δεύτερη κατά σειρά, για την χορήγηση ασύλου σε Τούρκο αξιωματικό αποτελεί εξέλιξη στην όλη υπόθεση, καθώς το ίδιο είχε συμβεί και πριν από λίγους μήνες, όταν και τότε ανάλογη Επιτροπή Ασύλου είχε χορηγήσει άσυλο σε ένα από τους οκτώ για τον οποίο όμως η διοίκηση άσκησε έφεση. Η υπόθεση αυτή, του ενός από τους οκτώ έχει φθάσει με πιλοτική δίκη ( δίκη που γίνεται για ένα αλλά αφορά όλους) στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου και εκδικάστηκε στις 4 Μαΐου και αναμένεται η απόφαση.

Έως ότου εκδοθεί, το ανώτατο δικαστήριο έχει ορίσει αυστηρότατες προϋποθέσεις φρούρησης για την ασφάλεια και την προστασία του εν λόγω στρατιωτικού, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα και οι υπόλοιπου που παραμένουν σε καθεστώς κράτησης στο πλαίσιο της διαδικασίας του ασύλου θα αφεθούν ελεύθεροι διότι μέχρι το τέλος του Μαΐου ολοκληρώνεται ο ανώτατος χρόνος -18μηνο – διοικητικής κράτησης .

parapolitika.gr
+1 επιπλέον

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
 
Top