Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εντοπίσθηκε ο πατέρας που επιτέθηκε στον Μπουτάρη κρατώντας το παιδί του – Την Τετάρτη η δίκη των συλληφθέντων

Αύριο Τετάρτη 23 Μαίου θα παρουσιαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Η υπεράσπιση των συλληφθέντων κατέθεσε αίτημα αναβολής το οποίο έγινε δεκτό. Μέχρι όμως την εκδίκασή της υπόθεσης το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της κράτησής τους.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Οι 3 συλληφθέντες, ηλικίας 20, 20 και 36 ετών, παρουσιάστηκαν την Δευτέρα στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.

Ο τέταρτος από τους συλληφθέντες είναι ανήλικος, 17 ετών και έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο δικαστήριο ανηλίωκων.

Επίσης, έγιναν άλλες έξι ταυτοποιήσεις για στην επίθεση εναντίον του δημάρχουν. Ανάμεσά σε αυτούς είναι και ο άνδρας ο οποίος κρατώντας στην αγκαλιά του ένα παιδί καταδίωξε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο πριν την επίθεση στον Μπουτάρη

Απόγευμα Σαββάτου, εκδηλώσεις για γενοκτονία Ποντίων στη Θεσσαλονίκη. Το βίντεο ανέβηκε στο facebook και δείχνει τι προηγήθηκε της επιθέσεως. Δεκάδες «αγανακτισμένοι» δεν κουνιούνται απλά βρίζουν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης και περιμένουν το σύνθημα να του επιτεθούν.

Οι «αγανακτισμένοι» ουρλιάζουν και αποκαλούν τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ‘γέρο, μπεκρή, πρεζάκι’. Στο 01:21 του βίντεο διακρίνεται ένας άντρας να δίνει το σύνθημα της επίθεσης, χτυπώντας τα χέρια του.

Στους «ακραίους» της ΝΔ χρεώνει ο Τσίπρας την επίθεση σε Μπουτάρη

Στην επίθεση που δέχτηκε χθες ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην έναρξη της ομιλίας του στο υπουργικό ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως επικοινώνησε μαζί του και τον διαβεβαίωσε ότι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. Επίσης επιτέθηκε σφοδρά στην αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνοντάς της συνολικά τα φαινόμενα τραμπουκισμού με πατριωτικό πρόσωπο.

Ο πρωθυπουργός καταδίκασε την επίθεση λέγοντας: «Η βάρβαρη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης από ακροδεξιούς τραμπούκους παραπέμπει σε παλιότερες εποχές δόξας της αιματηρής εθνικοφροσύνης και του παρακράτους. Θα αντιμετωπιστούν με την πιο μεγάλη αυστηρότητα, κινητοποιώντας όλους τους μηχανισμούς της Δημοκρατίας».

Ωστόσο με αφορμή επιδοκιμασίες για την επίθεση από δεξιούς πολιτευτές χθες, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε εκτενέστερα διερωτώμενος «Ποιοι όμως χειροκρότησαν την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη; Ποιοι την προετοίμασαν με βίαιες λεκτικές επιθέσεις εναντίον του; Ποιοι εξαπολύουν διαρκώς, κάθε μέρα, ακραίες κατηγορίες για προδότες, και μειωμένης εθνικής συνειδήσεως Έλληνες;

Ποιοι έχουν ανακηρύξει τον εαυτό τους εργολάβο του έθνους, και επικηρύσσουν εκείνους που σκέφτονται και πράττουν διαφορετικά; Ποιοι, με δυο λόγια, με τον πιο επίσημο τρόπο, ανοίγουν το δρόμο στη βία»;

Ξέρουμε ποιοι είναι αντικρούοντας το επιχείρημα πως πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις «κάποιος δήμαρχος, ή πρώην περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας της ΝΔ». «Εδώ πρόκειται για ένα συμπαγές, σκοτεινό, και ακραίο τμήμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με έκφραση στα κορυφαία όργανά της» είπε.

«Ας είναι βέβαιοι, όμως, όσοι στηρίζουν την ακραία μισαλλοδοξία και στρώνουν το χαλί στην άκρα Δεξιά και συναλλάσσονται με τη Χρυσή Αυγή, και προκρίνουν τη βία ως μέσο επιβολής, ότι η Δημοκρατία θα προστατέψει τον εαυτό της και τους πολίτες.Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων έχει παρέλθει οριστικά» κατέληξε.

topontiki.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ