Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σοκ από τις περίεργες δηλώσεις Μητσοτάκη: Η ΝΔ δεν είναι υπέρ της πιστοληπτικής γραμμής τώρα

Αιφνιδίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν από το βήμα της Βουλής ανέφερε ότι ποτέ ο ίδιος δεν τάχθηκε υπέρ της ύπαρξης προληπτικής γραμμής στήριξης μετά την έξοδο από το μνημόνιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

« Μην ψεύδεσθαι ουδέποτε εγώ έχω ζητήσει προληπτική γραμμή στήριξης, ούτε η Νέα Δημοκρατία . Αυτό που λέμε είναι ότι στη σημερινή συγκυρία η χώρα πρέπει να δανείζεται με λελογισμένα επιτόκια».

Η τοποθέτηση αυτή φέρνει τον προεδρο της Νέας Δημοκρατίας τόσο απέναντι στον Ευάγγελο Βενιζέλο που πολλές φορές έχει αναφερθεί στην ανάγκη ύπαρξης προληπτικής γραμμής στήριξης αλλά απέναντι και στον επικεφαλής της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα που και εκείνος είχε ταχθεί υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης.

Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, πρόσθεσε:
«Αν πιστεύετε ότι υπάρχει καθαρη έξοδος ελάτε στη Βουλή και νομοθετήστε την κατάργηση της μείωσης των συντάξεων και της κατάργησης του αφορολόγητου», είπε.
«Θέλουμε να συμμαζέψουμε το κράτος και να μειώσουμε τη φορολογία. Εσείς θέλετε ένα πλαδαρό κράτος και μεγάλη φορολογία. Μας κατηγορείτε ότι δε θέλουμε προσλήψεις στο δημόσιο. Εγώ δεν τάζω λαγούς με πετραχήλια», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 (VIDEO)

Δείτε τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς του ΑΝΤ1 ΨΥΧΟΚΟΡΕΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 15 Η Μαρίκα ανησυχεί μήπως η Δεσποινιώ έχει παρεvoχληθεί από τον Κοσμά, αλλά εκείνη το...